Az UEFA elnöke szerint ellenőrizhetetlen a FIFA segélyterve

uefa
2020 április 05., 08:58
comments 12

A FIFA koronavírus-járványtól sújtott szervezeteknek készített segélyterveit bírálta Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke.

Aleksander Ceferin
photo_camera Aleksander Ceferin Fotó: Aris Messinis/AFP

A FIFA kedden közölte, hogy közel 2,5 milliárd eurós (kb. 900 milliárd forintos) tartalékai felhasználásával sürgősségi segélyalapot hoz létre a sportág nehéz helyzetbe került szereplőinek. Arról, hogy hogyan és kik részesülhetnek a segélyalapból, még nem született döntés.

„Szavazással kellene eldönteni, hogy ki mennyi pénzhez jusson, mert ez a mostani elképzelés elég sajátos” – mondta Ceferin a ZDF német televízióban. „Így senki sem ellenőrizheti, hogy hová kerülnek az összegek, ezt nem lehet egyszerűen a FIFA-ra bízni” – mondta a szlovén sportdiplomata. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.