Támogató
A rovat kiemelt támogatója

Fehéroroszországban még lehetne meccsre járni, de a szurkolók félnek a járványtól

2020 április 11., szombat 14:59

Fehéroroszág az egyetlen Európában, ahol nem állt le a focibajnokság, sőt nézőket is beengednek a meccsekre. A szövetség döntését a szurkolók maguk bírálják felül: nem járnak meccsekre.

Pénteken 1-1-et játszott egymással az FK Nyoman Hrodna az FK Belsina Babrujszkkal.  Az FK Nyoman hazai mérkőzéseinek átlagos nézőszáma az előző idényben 1500 fő volt, a mostani meccset azonban csupán 253 néző látta a helyszínen.

"Ez egy nagyon komoly probléma, hiszen a labdarúgás a nézőknek szól. Kellemetlen, amikor egy szinte teljesen üres stadionban kell játszanunk" - idézte a Belsina edzőjét, Eduard Gradobojevet az MTI.

Az érdektelenség nem volt véletlen, a Nyoman Hrodna drukkerei ugyanis arra buzdítottak mindenkit, hogy maradjon otthon. A hazai csapat játékosai egyetértettek ezzel, ezt úgy fejezték ki, hogy a kezdés előtt megtapsolták az üres lelátókat.

"A szövetség úgy döntött, hogy játsszunk, tehát játszunk" - mondta Igor Kovalevics, az FK Nyoman edzője. Hozzátette, hogy a klub megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott, például kézfertőtlenítőket használnak, és ügyelnek, hogy a néző ne ülhessenek egymáshoz közel a lelátón.

Fehéroroszországban is jelen van egyébként a vírus. A legfrissebb hivatalos adatok szerint az országban 2226 koronavírusos megbetegedést és 23 halálesetet regisztráltak.