Fehéroroszországban még lehetne meccsre járni, de a szurkolók félnek a járványtól

fehéroroszország
2020 április 11., 14:59
comments 14

Fehéroroszág az egyetlen Európában, ahol nem állt le a focibajnokság, sőt nézőket is beengednek a meccsekre. A szövetség döntését a szurkolók maguk bírálják felül: nem járnak meccsekre.

Pénteken 1-1-et játszott egymással az FK Nyoman Hrodna az FK Belsina Babrujszkkal. Az FK Nyoman hazai mérkőzéseinek átlagos nézőszáma az előző idényben 1500 fő volt, a mostani meccset azonban csupán 253 néző látta a helyszínen.

"Ez egy nagyon komoly probléma, hiszen a labdarúgás a nézőknek szól. Kellemetlen, amikor egy szinte teljesen üres stadionban kell játszanunk" - idézte a Belsina edzőjét, Eduard Gradobojevet az MTI.

Az érdektelenség nem volt véletlen, a Nyoman Hrodna drukkerei ugyanis arra buzdítottak mindenkit, hogy maradjon otthon. A hazai csapat játékosai egyetértettek ezzel, ezt úgy fejezték ki, hogy a kezdés előtt megtapsolták az üres lelátókat.

"A szövetség úgy döntött, hogy játsszunk, tehát játszunk" - mondta Igor Kovalevics, az FK Nyoman edzője. Hozzátette, hogy a klub megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott, például kézfertőtlenítőket használnak, és ügyelnek, hogy a néző ne ülhessenek egymáshoz közel a lelátón.

link Forrás

Fehéroroszországban is jelen van egyébként a vírus. A legfrissebb hivatalos adatok szerint az országban 2226 koronavírusos megbetegedést és 23 halálesetet regisztráltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.