KESMA: Pakson látják a fényt az alagút végén

2020 április 15., szerda 18:36
53

A KESMA jobboldali médiakonglomerátum alá tartozó Mediaworks jobboldali médiabirodalomba betagolt teol.hu azt írja:

„Már látszik a fény az alagút végén, s az új, 2020. július 31-i határidőig el is készülhet az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Paksi FC új stadionja.”

A lap azt írja, bár a koronavírus-járvány miatt több ágazat is leállt, vagy legalábbis csökkentett fordulatszámon üzemel, ez nem érinti a Paksi FC stadion-rekonstrukcióját. „Mint azt dr. Hanol János, Paks önkormányzatának sajtómunkatársa lapunknak elmondta, a városban nem álltak meg az építkezések, így a Fehérvári úton is lázasan folynak tovább a munkálatok” – írják.

A munkálatokat még 2016. április 25-én kezdték el, az akkori becslések szerint a következő év szeptemberében el is készültek volna el. Az 1,4 milliárdra becsült stadion (amiből 600 milliót a város, 800-at az állami költségvetés fedezett volna) 600 millióval drágult az alapanyagárak és a munkadíjak növekedése miatt, a különbözetet végül tao-támogatásból pótolták ki – írja a lap.

A főtribünként szolgáló A-lelátóra (ahol a VIP-szektor és a sajtónak elkerített rész is lesz) közel 2000 ember foglalhat majd helyet, a B-lelátóra 1200, a vendégszektorba (C-lelátó) 550, az eredményjelző helyére felhúzott D-lelátóra 815 szurkoló ülhet. (Teol)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt