Merkelék döntöttek, újraindul a Bundesliga

németország
2020 május 06., 14:25
comments 13

Angela Merkel kancellár szerdán videókonferenciára ült össze a német tartományok miniszterelnökeivel, ahol többek között eldöntötték, hogy Németországban befejezik a focibajnokságot.

link Forrás

Ez egyelőre az elvi döntés, egy holnapi, vagyis csütörtöki videócsetelésen fognak határozni a Bundesliga újrakezdésének pontos időpontjáról. Ami a dpa hírügynokség szerint május 15. vagy 21. lehet. A meccseket természetesen zárt kapuk mögött fogják megrendezni.

link Forrás

Raphael Honigstein újságíró arról twitelt, hogy Merkel eredeti javaslata szerint az újrakezdés előtt minden játékosnak két hétre karanténba kellett volna vonulnia, de ez a kitétel kikerült az elfogadott szövegből, így a kötelező karantén időtartama egy hét lehet.

Sajtóértesülések szerint nem magányos elzárásról van szó: a tervek szerint a csapatok teljes stábja, játékosok és edzők együtt zárkóznának be egy hétre, valószínűleg a klubjuk edzőközpontjában.

Németország sikeres járványellenes fellépésének fontos eleme volt a kiterjedt tesztelés és ez alól a profi foci sem volt kivétel. A fociliga azt vállalta, hogy minden egyes játékost legalább heti egyszer tesztelni fognak, ezért több, mint 25 ezer teszetet vásároltak. A Bundesligában április vége felé indult a központi tesztelés - a klubok ebben előtte is aktívak voltak - és azóta minden játékost 2-5 naponta újratesztelnek.

Az eddig összesen elvégzett, több mint 1700 vizsgálatból 11 bizonyult pozitívnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.