Dzsudzsák szerint nem rúgták ki, szabadságra jött haza

emírátusok
2020 május 07., 06:47
comments 37

Megszólalt Dzsudzsák Balázs, akit a héten a Külügyminisztérium hozott haza az Emírátusokból, hét másik magyarral együtt.

A Nemzeti Sportnak nyilatkozó focista azt mondta, hálás a Külügyminisztériumnak, hogy a segítségükre sietett. „Merthogy nem Dzsudzsák Balázsként jelentkeztem náluk, hanem hétköznapi magyar állampolgárként” - közölte. A külügy egyébként azt elárulta kedden, hogy

Dzsudzsák rendelkezik diplomata útlevéllel tekintve, hogy a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya.A mentesítő járatot azért küldték, mert az Emirátusokban a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légiforgalom, ezért csak az ehhez hasonló járatokkal lehet elhagyni az országot.

(Egy korábbi kép Dzsudzsákról és Szijjártó Péterről.)

link Forrás

Dzsudzsák azt nyilatkozta, hogy azért jött haza, mert hétfőn kiderült, hogy az Emírátusokban augusztusig mindenképpen felfüggesztik a bajnokságot, így hetekig nem lesznek edzéseik, a légiósokat hazaengedik. „Miután kiderült, hogy az al-Ainnál elengednek szabadságra bennünket, megfogalmazódott bennem, jó lenne hazajönni. Felvettem a kapcsolatot a helyi külüggyel, tájékoztattak, hogy másik hét magyar is vár a gépre, velük haza tudok menni.” Kedden már itthon is voltak.

Dzsudzsák azt mondta: „Odakint ramadán van, a szabályok feszesek, talán érthető, ha magyarként idehaza érzem biztonságban magam. Mindenhol jó, de legjobb otthon.” Valamint „nagy segítség, hogy idehaza legalább kert van, ahová ki tudok menni, és az edzéseket is sokkal jobb körülmények között végezhetem. Van futópadom, súlyzóim, minden rendelkezésre áll, hogy jó erőben tartsam magamat.” Itthon két hétre karanténba vonul.

Dzsudzsákról rövid időn belül két hír is napvilágot látott. Az egyik szerint az új csapata él az opcióval, és két évvel meghosszabbítja a nyáron lejáró szerződését. Majd pár nappal később már azt lehetett olvasni, hogy mégsem tartanak rá igényt. A játékos szerint szó sincs arról, hogy kirúgták volna:

„Ha kirúgtak volna, most nem szabadságra jövök, akkor végleg hazaküldtek volna... Nem tagadom, vártam, hogy hazaérkezzek, amint kiderült, hogy a keret külföldi futballistái engedélyt kapnak a hazautazásra, egy percet sem gondolkodtam. Úgy döntöttem, kerül, amibe kerül, haza akarok menni Magyarországra. Most, hogy idehaza ébredtem, jól érzem magam a bőrömben. Köszönöm, hogy itthon lehetek.”

Menedzsere, Vörösbaranyi József is azt mondta, hogy Dzsudzsák szabadságra érkezett haza. nem igaz, hogy az al-Ain menesztette a játékost, „bár tény az is, hogy egyelőre nem hosszabbították meg a szerződését. Sok múlik azon, mikor folytatódhat a bajnokság, ha egyáltalán lesz lehetőség arra, hogy újra pályán legyenek a csapatok.” .

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.