Orbán buktatta le Dzsudzsákot, hogy nem tartotta be a 14 napos karantént

2020 május 20., szerda 6:45
111

A fővárosi lazítás első napján egy galéria került ki Orbán Viktor Facebook-oldalára az újra megnyiló vendéglátós teraszokról.  

A képeken egyebek között felbukkant Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya, akit a Külügyminisztérium hozott haza Dubajból egy mentesítő járattal hét másik magyarral együtt. Dzsudzsák ezért nagyon hálás volt a külügynek. 

A „hazamenekítésnek” köszönhetően derült ki, hogy Dzsudzsáknak diplomata útlevele van, bár a játékos szerint „nem Dzsudzsák Balázsként jelentkeztem náluk, hanem hétköznapi magyar állampolgárként”.Miután hazatért, a Nemzeti Sportnak nyilatkozva arról beszélt, hogy kéthetes karanténba vonul. 

„Most, hogy hazaértem, két hétre karanténba vonulok. Megérkeztem a budapesti otthonomba, a következő tizennégy napban ki sem teszem a lábam a kerítésen kívülre. Nagy segítség, hogy idehaza legalább kert van, ahová ki tudok menni, és az edzéseket is sokkal jobb körülmények között végezhetem. Van futópadom, súlyzóim, minden rendelkezésre áll, hogy jó erőben tartsam magamat. Úgy tűnik, most a karanténok ideje következik, hiszen miután június elején visszatérek Dubaiba, ott is két hétre be kell zárkóznom a négy fal közé. Az edzések június végén kezdődnek.”

Miután Dzsudzsák május 6-án hajnalban tért haza, a két hét még nem telt le, amikor az Orbán Facebookjára kitett fotó készült. A Blikk kereste a játékost és a menedzserét is, hogyan lehetséges, hogy számára már 12 nap után véget ért a karantén, kapott-e esetleg külön enegdélyt arra, hogy kiugorjon kávézni. (Egyéni méltányosságot lehet kérni a rendőrségtől, hogy valaki eltérjen a karanténszabályok alól, amelyek megsértése 5000-től 500 000 forintig terjedő pénzbüntetéssel járhat.) Sem Dzsudzsák, sem a menedzsere nem válaszolt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt