Szexuális zaklatás miatt felfüggesztették a FIFA haiti szövetségének elnökét

2020 május 26., kedd 19:13
6

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 90 napra felfüggesztette Yves Jean-Bartot, a haiti szövetség elnökét, aki ellen vizsgálatot indítottak, mert állítólag szexuálisan zaklatott női játékosokat a közép-amerikai ország válogatottjának edzőközpontjában.

A FIFA közölte: a 90 napra szóló szankciót a szervezet etikai bizottsága rendelte el, a folyamatban lévő vizsgálat alatt Jean-Bart sem hazai, sem nemzetközi szinten nem vehet részt semmilyen futballhoz kapcsolódó aktivitásban.

A haiti szövetség elnökét – aki tagadta a vádakat – a FIFA már hétfőn tájékoztatta a döntésről.

A Jean-Bartot érintő ügyről először áprilisban a Guardian írt, és az újság információi szerint az elnök a szövetség FIFA-hozzájárulással és -garanciával épült edzőközpontjában zaklatott több női játékost is.

Bal szélen Yves Jean- Bart 2002. január 22-én. Fotó: Rhona Wise/AFP

A vádakat az állítólagos áldozatok, azok barátai és családtagjai is megerősítették hozzátéve, hogy Jean-Bart azzal fenyegette a futballistákat, hogy ha nemet mondanak neki, akkor kikerülhetnek a nemzeti válogatott keretéből.

Az elnök azt mondta a Guardiannak, hogy nem követett el semmit, szerinte az ügyet azért robbantották ki, hogy instabillá tegyék a haiti szövetséget, az ő elnöki posztját és családi hátterét. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt