Szijjártó és Dzsudzsák zártkapus meccsen is együtt szurkolhat

magyar foci
2020 május 26., 21:03
comments 97

A Puskás Arénában rendezték meg a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóját a Honvéd és az MTK között. A Honvéd volt a házigazda, de a stadionja még épül, ezért aztán valahogy úgy esett, hogy a 67 ezres nemzeti stadionban játszották le a meccset.

Ha csak minden 10. székre ülhettek volna nézők, akkor is befértek volna 6700-an, de a járvány miatt szigorúak az előírások. Így aztán lelátóként még egy embert sem engedtek be.

De azért nem volt teljesen üres a nézőtér, ott volt ugyanis Szijjártó Péter és Dzsudzsák Balázs is, valamint két gyerek, ha tippelni kéne, a külügyminiszter 6 és 9 éves fiai. Kicsit késői lehetett nekik az este 9 órás kezdés, de végül is holnap nem kell suliba/oviba menni. A képet nem titokban készítette valaki, maga a miniszter osztotta meg.

link Forrás

Szijjártó nagy Honvéd-szurkoló, vannak ezzel páran, akik nem ülhettek a lelátóra. Az MLSZ honlapján ezt találtuk a zártkapus meccsekről:

„Az MLSZ által életbe léptetett másik szabályozás értelmében a zárt kapus mérkőzésekre csak az elengedhetetlenül szükséges személyek és ők is csak minimális létszámban engedhetőek be a stadionba, a csapatok közvetlen közelébe. A stadionon belül a játékteret az öltözőkkel szigorúan el kell különíteni (sport zóna) a nézőtéri területtől. A sport zónába csak olyan személyek léphetnek be, akik közvetlenül a mérkőzés előtt elvégezték a koronavírustesztet, és az negatív eredménnyel járt. A nézőtéri zónába a média munkatársai, stadionüzemeltetők, nélkülözhetetlen kiszolgáló személyzet, valamint a klubvezetők és szponzorok képviselői léphetnek be. Nekik nem kötelező a teszt, de nyilatkozniuk kell a tünetmentességről, és szigorúan be kell tartaniuk az általános előírásokat a stadion területén. A nézőtéri zónába is csak a minimálisan szükséges számú személy léphet be. Mindkét zónába előre összeállított lista alapján lehet belépni a stadionba.” Az MLSZ megemlíti a kötelezően betartandó általános járványügyi szabályok között az egészségügyi maszk viselését is.

Szijjártó valószínűleg könnyedén került fel a kiválasztottak rövid listájára, a Budapest Honvéd új ügyvezetője ugyanis az a Kun Gábor, aki korábban Szijjártó futsalos csapattársa volt, majd a külügyminisztérium által létrehozott Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató-helyettese lett.

Kunt már a Honvédot tavaly tavasszal megvásároló új tulajdonos nevezte ki a klub ügyvezetőjének. A Honvédot egy fideszes politikus-vállalkozó Bozó Zoltán cége vette meg. Bozó 2014-ben még a kormánypárt polgármesterjelöltje volt Szentesen, de simán kikapott. Távközlési cége viszont szerencsésebb: ők üzemeltetik a déli határon épített kerítést öt év alatt 6,5 milliárd forintért. És korábban nagyrészt ők is építették a jelzőrendszerrel ellátott okoskerítést, sajtóhírek szerint 18 milliárdért.

A Szijjártó társaságában lévő Dzsudzsák Balázs baráti viszonyt ápol a külügyminiszterrel. Dzsudzsákot a külügy hozta haza Dubajból egy mentesítő járattal hét másik magyarral együtt. Dzsudzsák ezért nagyon hálás volt a külügynek. Ekkor derült ki, hogy a magyar válogatott kapitányának diplomata útlevele van. Dzsudzsák aztán megígérte, hogy hazaérkezése után 14 napos karanténba vonul, de egy Orbán Viktor Facebook-oldalára kiposztolt fotó lebuktatta, hogy már hamarabb elment kávézni a Dérynébe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.