Nagyon feldúltan arra utalt a Mezőkövesd edzője, hogy helyettük az MLSZ a Puskás Akadémiát látná szívesen az Európa-ligában

nb1
2020 június 24., 20:04
comments 39

„Nyugodtan indulhat az Európa-ligában, aki akar, vagy akit az MLSZ megjelöl” - közölte a Mezőkövesd edzője, Kuttor Attila a Debrecen ellen 1-0-ra elvesztett meccsük után. Miután az Európa-liga indulást érő harmadik helyért a Mezőkövesd a Puskás Akadémiával harcol, és került éppen most lépéshátrányba egy fordulóval a bajnokság vége előtt, elég egyértelmű, hogy Kuttor szerint - bár ezt szó szerint nem mondta ki - az MLSZ helyettük inkább a felcsútiakat látná szívesen a nemzetközi kupában.

Az elképesztően feldúlt Kuttor azt mondta: „mérkőzések óta ki akarnak minket végezni”, nem tud már mit mondani a játékosainak, ezen a meccsen is „rúgtunk egy szabályos gólt, kaptunk egy szabálytalant, és elveszítettük a mérkőzést”.

link Forrás

Ez az - egyik - meg nem adott gól. A debreceni kapus keze között átment a labda, aztán egyszerűen túlugrotta őt a mezőkövesdi csatár.

link Forrás

Kuttor nem is említette azt a meg nem adott 11-est, amit kezezés miatt kellett volna befújni a Mezőkövesdnek.

link Forrás

Ez pedig a Debrecen megadott gólja. Garba visszafelé mozgott, de az elrúgás pillanatában lehet, hogy tényleg lesen volt még.

link Forrás

Közben a forduló előtt a Mezőkövesddel együtt 50 pontos Puskás úgy játszott döntetlen Kisvárdán, hogy egy véleményes 11-est nem fújtak be ellenük. A Kisvárda edzője, Bódog Tamás majdnem szétrobbant mérgében, sárgát is kapott reklamálásért.

link Forrás

Aztán egy másik 11-est végül befújtak a Puskás ellen, az annyira egyértelmű szabálytalanság volt. A Puskás kapusa megúszta lap nélkül, de a büntetőt kihagyta Viana.

link Forrás

A Kisvárda aztán megszerezte a vezetést, a Puskás Akadémia a 94. percben egyenlített, és lépett fel ezzel a dobogóra.

link Forrás

A Mezőkövesd a járvány miatti leállásig nagy formában volt, az újraindulása óta nem tudják elkapni a fonalat, kikaptak a kupadöntőben a Honvédtől, szenvednek a bajnokságban is. Kuttorban most pattant el valami, bár már két fordulóval ezelőtt, amikor az Újpest a 95. percben egyenlített ellenük, ezt nyilatkozta:

„Helyzetek számában és minden tekintetben meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést, megint így sikerült. Nem tudjuk kiszámítani, amikor az ellenfél vezet, három percet hosszabbítanak, most hatot. Nem ez az oka, csak az ember nem tudja kiszámolni, hogy mi mivel jár és ilyenkor bosszantó, utána meg öt húsznál lefújják, amikor egyenlő az állás. Ez van most. Nem a bírókkal szeretnék foglalkozni, mert egyébként remekül vezették a mérkőzést, csak ezt nem tudjuk kiszámolni, ha nekünk kell idő, akkor három perc a hosszabbítás, ha nem nekünk kell, akkor hat. Érdekes…”

Az igaz, hogy a Puskásnál nagyon nem panaszkodhatnak, az előző fordulóban például a Paks ellen egy megadott lesgóllal szereztek vezetést.

link Forrás

Az utolsó fordulóban a Mezőkövesd a már bajnok, és a legjobbjait pihentető Fradival játszik, a Puskás Akadémia a Honvédot fogadja Felcsúton. A felcsútiak előnye egy pont, ha ezt megőrzik, harmadikok és indulhatnak az Európa-ligában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.