2 millió forintra büntették Kuttor Attilát, mert a tévében arra utalt, hogy az MLSZ a Felcsútot látná szívesen az Európa-ligában

nb1
2020 június 29., hétfő 16:15
48

Kétmillió forintra büntette Kuttor Attilát, a Mezőkövesd vezetőedzőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Kuttor Attila nyilatkozik az M4 Sportnak

Az MLSZ azt írta, a tréner a Debrecen elleni, hazai bajnoki mérkőzést követően az M4 Sportnak olyan nyilatkozatot adott, amivel „kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését, és amely alkalmas arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassa”, emiatt kell fizetnie.

A fegyelmi bizottság kiemelte, a döntés meghozatalánál figyelembe vette, hogy a sportszakember a fegyelmi vétséget nagy nyilvánosság előtt követte el, illetve azt is, hogy a testület egy hasonló fegyelmi vétségért nemrégiben is felelősségre vonta.

Az MLSZ hivatalának kiegészítésében úgy fogalmaznak: „véleményt alkotni, kritikát megfogalmazni természetesen minden sportszakembernek lehetősége van, ugyanakkor szándékos és összehangolt beavatkozásról, csalásról nyilatkozni a legsúlyosabb sportszerűtlenségek egyike, amely a bajnokságban résztvevő többi csapatot is sérti, és a világ bármely országában eljárást, súlyos büntetést von maga után” – írja az MTI.

Kuttor ellen azután indult fegyelmi eljárás, hogy nagyon feldúltan arra utalt, hogy helyettük az MLSZ a Puskás Akadémiát látná szívesen az Európa-ligában. A miniszterelnök 1800 fős településének 68 milliárd forintból felpumpált csapata végül megszerezte a harmadik helyet az NBI-ben, és ezzel lehetőséget kap az európai kupaportyázásra, fürkészésre. Orbán Viktor ott volt a sorsdöntő meccsen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt