Megrovást kapott az MLSZ-től a Kisvárda gólszerzője, mert megmutatta a pólóján a feliratot, hogy Jézushoz tartozom

magyar foci
2020 július 02., 16:27
comments 13

Viana Jardim Silva Fernando (Kisvárda) a ruházatán viselt tiltott feliratért írásbeli megrovásban részesült - áll az MLSZ közleményében, amiben az NBI-es szezon utolsó fegyelmi büntetéseiről adnak tájékoztatást.

Volt már George Floyd-os felirat miatt is figyelmeztetés, de Viana esetében nem erről van szó. A 28 éves brazil azt üzente felhúzott meze alatt viselt pólóján, hogy I belong to Jesus, vagyis Jézushoz tartozom.

Itt megnézhető a mázlista gólja utáni ünneplése.

link Forrás

Rossz hírt kapott a profi fociba most már 100 százalékig beleugró debreceni önkormányzat is. Kétmilliós büntetést kaptak a szövetségtől, „a Diósgyőr valamint a Paks elleni hazai mérkőzéseivel kapcsolatban szurkolói rendkívül súlyos rendzavarásért, a pályán tartózkodó játékosok inzultálásáért, testi épségének veszélyeztetéséért, továbbá megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálásáért, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért”.

A Debrecen kiesett az NBI-ből, a dühös szurkolók egy része a mecss után berohant a pályára, és levetette vagy lecibálta a mezt a játékosokról. Aztán ahogy megjelentek a rendőrök, visszaiszkoltak a lelátókra.

link Forrás

További büntetés, hogy öt szektort lezárnak a debreceni stadionban december 31-ig. Nem mintha a másodosztályban megtöltenénk majd a szurkolók a 20 ezres stadiont.

Az MLSZ azt írja, hogy „a DVSC esetében a Fegyelmi Bizottság súlyos szankcióját az indokolja, hogy a Paks elleni bajnoki mérkőzést követően kirívóan súlyos rendzavarás, illetve rendezési mulasztás történt, amilyenre az elmúlt években nem volt példa a hazai élvonalbeli mérkőzéseken, és amelynek semmilyen körülmények között nem lehet helye a futballpályákon”.

Megbüntették a Fradit is. A szövetség szerint az Újpest elleni meccsen és az utolsó, a bajnoki címet megünneplő mezőkövesdi elleni meccsen is „szurkolói részéről történt rendzavarások (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása), ismétlődő, rendkívül nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért” összesen 6 millió forintot kell fizetnie a Ferencvárosnak. Kisebb büntetéseket majdnem minden csapat kapott.

És 200 ezer forintra megbírságolták a Paks edzőjét, Osztermajer Gábort is, aki megjegyezte, hogy szerinte igaza volt a nagyon mérges mezőkövesdi kollégájának, Kuttor Attilának, hogy lesről kapták a gólt, amivel megverte őket a Debrecen. Kuttor az MLSZ-t is csalással vádolta, azért ő már megkapta a kétmilliós büntetését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.