A magyar közszolgálati sportcsatorna közvetítette volna a román kupa döntőjét, de az utolsó pillanatban a románok lekapcsolták a jelet

2020 július 22., szerda 17:47
25

Szerdán hétkor kezdődött a román kupa döntője, amit a magyar közszolgálati sportcsatorna élőben adott volna. A finálé egyik résztvevője ugyanis a székelyföldi Sepsiszentgyörgy (Sepsi OSK), aminek az akadémiáját a magyar kormány is milliárdokkal támogatja. Ez egyelőre nem jelenti azt, hogy a csapat tele lenne saját nevelésű fiatallal, de a klub új stadionja már épül.

A közvetítés azonban mégsem jött össze. Az M4 előbb egy közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy bár mindenben megegyeztek a román kollégáikkal, az utolsó pillanatban mégis azt az üzenetet kapták, hogy mégsem azoknál vannak a nemzetközi közvetítési jogok, akikkel megállapodtak a meccsközvetítésében, így nem kapják meg a jelet.

Aztán ezt elmondták a műsorban is:

A Sepsi egyébként 10 év alatt az ötödosztályból indulva jutott fel a román első osztályba, idén története első kupadöntőjét játszhatja. A Steaua utódcsapata, az FCSB már 23-szor nyerte meg a kupát.

A meccset a románok egyébként Youtube-on adják.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt