Az utolsó pillanatokban lőtt gólokkal jutott tovább a PSG az Atalanta ellen

bajnokok ligája
2020 augusztus 12., 20:58
comments 4

Szerdán az Atalanta - Paris Saint-Germain meccsel megkezdődtek a Bajnokok ligája negyeddöntői, és a koronavírus-járvány okozta csúszások és halasztások miatt idén semleges helyszínen (Portugáliában) és egyetlen meccsen dől el a továbbjutás.

Kimpembe és Pasalic a meccsen
photo_camera Kimpembe és Pasalic a meccsen Fotó: DAVID RAMOS/AFP

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, az esélyesebbnek tartott PSG többször is óriási helyzetbe került, de Neymar három alkalommal is kihagyta a kihagyhatatlant, míg a többször is veszélyesen a kapu előtt kavaró Atalanta Pasalic 26. percben szerzett bombájával megszerezte a vezetést.

link Forrás

A katari olajmilliárdokból felpumpált párizsi csapat a fordulás után próbált nagyobb sebességre kapcsolni, a 60. percben a múlófélben lévő bokasérülése miatt a padon kezdő Mbappe is beállt, és felfutásaival hamar zavarba is tudta hozni az Atalanta védelmét, a 74. percben majdnem sikerült is egyenlítenie.

Az Atalanta védelme ugyanakkor becsülettel helyt állt, és ezen a meccsen ugyan kevesebbet mutattak abból a támadójátékukból, ami miatt az egész szezon egyik legkellemesebb meglepetéscsapatává váltak, de sokáig szívós védekezéssel megakasztották az összes francia kísérletet, amikor pedig mégsem sikerült, olyankor a PSG támadói hibáztak.

link Forrás

Egészen a 90. percig, amikor a lassan összeomló francia reményeket Marquinhos mentette meg egy közvetlen közelről lőtt góllal, hogy aztán alig egy perccel később, már a hosszabbításban Choupo-Moting egy kapu elé belőtt labdát passzoljon be a hálóba.

link Forrás

Ez lett a végeredmény is, a PSG-nek egy drámai végjáték után először sikerült a legjobb négy európai csapat közé jutnia a 2011-es katari felvásárlás óta.

A maradék három negyeddöntőre a következő három este kerül majd sor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.