Messi bejelentette távozási szándékát a Barcelonánál

Spanyolország
2020 augusztus 25., 18:33
comments 42

Messi hivatalosan is közölte a katalán klub vezetőségével, hogy távozni akar a klubtól - írja több spanyol lap. A hírt a Barcelona megerősítette az AP-nek.

A játékosnak olyan megállapodása van a klubbal, hogy minden szezon végén jelezheti, ha egyoldalúan felbontaná a szerződését, és szabadon távozhat. Elvileg június elseje ennek a határideje, de a mostani egy különleges szezon, a Barcelona még augusztusban is játszott a Bajnokok Ligájában. A klub ugyanakkor jelezte, hogy ragaszkodnak az eredeti határidőhöz, így nem hajlandók belemenni az egyoldalú szerződésbontásba.

Messi szerződése jövő nyáron amúgy is lejárna. Addig a kivásárlási ára 700 millió euró. Ennyi pénzt talán még a Manchester City vagy a PSG sem tudna kifizetni.

Az argentin játékosnak eleve rossz volt a viszonya Bartomeu elnökkel, ezt tovább rontotta a Bayerntől elszenvedett 8-2-es vereség a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Messit nagyon megviselte a kiesés, és nem lát esélyt arra, hogy az eddigi is számos érthetetlen lépést meghúzó Bartomeu képes lesz ütőképes csapatot kialakítani.

Bartomeu nem állt fel a vereség után - elnökválasztás jövő márciusban lesz -, csak menesztette a vezetőedzőt Setient és a sportigazgató Abidalt. Az új tréner Ronald Koeman lett, vele pénteken egyeztetett Messi, de a játékost nem győzte meg a holland. Koeman több játékosnak, így Suareznek is jelezte, hogy keressen csapatot, de Messi maradásával számolt.

A korábbi csapattárs, Puyol - aki nem fogadta el tavaly szeptemberben a klub sportigazgatói posztját Bartomeu miatt - támogatásáról biztosította Messit.

link Forrás

Csatlakozott hozzá a távozóban lévő Luis Suarez is.

link Forrás

Nagyon úgy néz ki, hogy vagy a klubvezetés megy, vagy Messi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.