A Ferencváros legyőzte a Dinamo Zagrebet a Bajnokok Ligája-selejtezőben

bajnokok ligája
2020 szeptember 16., 18:52
comments 57

Kezdjük a legfontosabbal: Ferencváros-Dinamo Zagreb a Bajnokok Ligája selejtező 3. fordulójában: 2-1. A BL-csoportkörért a norvég Moldéval játszik majd, de az Európa-liga főtábla már így is biztos.

Nagy falatnak tűnt a Dinamo Zagreb a BL-selejtező 3. körében. Nemcsak azért, mert a Fradi még soha nem győzte le a horvát csapatot, hanem leginkább a tavalyi meccsek miatt. Akkor is összekerült a két csapat a BL 3. körében, az ígéretes zágrábi 1-1 után a visszavágón a Groupamában - akkor még nem üres lelátók, hanem telt ház előtt - a horvátok 4-0-ra nyertek.

Ehhez képest álomrajtot vett a Fradi. A 2. percben a Ferencváros őszi legjobbja, Tokmac húzta meg, levitte az alapvonalra a labdát, beadta, Lovrencsics érkezett és bepasszolta.

link Forrás

Ezután a horvátok átvették az irányítást. A 16. percben gólt is szereztek szögletből, azt még a bíró les miatt nem adta meg, de a 23. percben egyenlítettek a horvátok. Maga a gól elég szerencsétlen volt, két Fradi-játékos ért bele utoljára.

link Forrás


A gól után két dolog történt. Le kellett cserélni a Fradi csapatkapitányát, a sérülésből visszatérő, a meccs első gólját szerző Lovrencsicsot, a horvátok pedig jelentősen visszavettek és teljesne átadták a területet a Fradinak a hibákra várva. Az FTC sok, de leginkább hátsó passzal tartotta a labdát, ami ha eljutott a bal szélre, onnan Civic lőtte be azt középre. Helyzetek kialakultak ebből, gól nem.

A második félidőt is kezdeményezőbben kezdte a Fradi, a horvátokon látszott, hogy tudnának többet, de nem akarnak (az 53. perc környékén kétszer is könnyen kerültek helyzetbe), a Ferencváros pedig szintén nem akart kockáztatni. Az, hoyga. horvát jó csapat mutatta az is, ahogy a 62. pecben egy Fradi-szöglet után 4-en vittek végig egy kontrát, Somalia az utolsó pillanatban mentett.

Aztán az egyre veszélyesebb horvát villanások ellenére a 65. percben mégis a Fradi szerezte meg a vezetést, a horvátok nagyot hibáztak, Uzoni a félpályán labdát szerzett, szaladt vele, 18 méterről belőtte a kapus mellett.

link Forrás

Ezután jött az idegjáték, feszült lett a meccs, a horvátok jöttek, a Fradi védekezett, egy-egy kontrát azért tudott vezetni a Ferencváros, de a nagy kérdés az volt, hogy nagy hiba nélkül le lehet-e pörgetni a hátralévő perceket. Óriási horvát gólhelyzet nem volt a rendes játékidőben, 5 perc volt viszont a hosszabbítás. Ennek az elején a Fradinak volt helyzete, aztán a horvátoknak egy még nagyobb, de a zágrábiak nem tudtak még egy gólt szerezni.

A meccs zártkapus volt, éppen a járvány miatt (nemzetközi meccseken valamiért ez fontos, magyar bajnokin sokkal nagyvonalúbbak az intézkedések, amik lényegében nem korlátoznak semmit), de a stadion mellett voltak szurkolók, akik bekiabálva buzdították a csapatot. Nem feltétlenül tartva a távolságot.

A Fradi a Bajnokok Ligája első körben a svéd Djurgarden verte itthon magabiztosan 2-0-ra, aztán idegenben nagyon fegyelmezetten védekezve, kontrákra játszva a skót Celticet győzte le 2-1-re. A Dinamo ellen is összejött két gól, ezzel eldőlt, hogy a Fradi biztosan főtáblás lesz valamelyik kupában. Az ellenfél a Qarabag-Molde meccs győztese, a norvég bajnok lesz. Ez már oda-visszavágós meccs lesz. A győztes a BL-csoportkörbe jut, a vesztes az Európa-liga főtábláján folytatja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.