“Szerintem mázlijuk volt” - nyilatkozta Guardiola játékosa a hazai 5-2-es vereség után

2020 szeptember 28., hétfő 7:58
15

Rodri, a Manchester City középpályása sajátosan szintetizálta edzője, Pep Guardiola karrierjének legkínosabb hazai eredményét, a Leicestertől elszenvedett hazai 2-5-öt:

“Szerintem mázlijuk volt”

- nyilatkozta a BBC-nek.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tényleg igen bizarr meccs volt ez.

A normális esetben magasan védekező Leicester 5 védővel, pár méterrel előttük vonalban helyezkedő 4 középpályással és egyetlen támadó játékosként Jamie Vardyval állt fel, már nem is egy buszt, hanem egy tengerjáró szállodahajót parkolva le a kapuja elé, de még a csatár is a saját térfele közepén helyezkedett el a meccsidő jelentős részében. A City ráadásul a meccs legelején gólt szerzett Mahrez különleges bombájával, amire a Leicester nem ellentámadásokkal, hanem teljes passzivitással reagált. Csakhogy az elképesztő fölényben játszó Manchester City nemhogy nem tudta kihasználni ezt, de helyzeteket is alig tudott kialakítani. Ez még úgy is meghökentő volt, hogy a csatáraik nem álltak rendelkezésre és Sterling volt a hamis kilences. A Leicester pedig ahányszor eljutott a kapujukig - kezdetben szinte kizárólag Vardy révén - vagy gólt lőtt, vagy teljesen jogos tizenegyest kapott. A City ugyanis amennyire impotens volt támadásban, majd később a középpályán is, annyira hátborzongatóan gyengén védekezett. A Barcelona által csábított Garcia és Mendy különösen bután játszottak hátul.

A sokkoló vereség Guardiolát is megrázta és különleges nyilatkozatra sarkallta. Szerinte ugyanis azért kaptak ki, mert az első félidőben ellenük befújt tizenegyes után - ezzel egyenlített a Leicester -

“Azt kezdtük gondolni, hogy rosszul játszunk, pedig ennek éppen az ellenkezője volt az igaz.”

Ez a negatív rekordok meccse volt az ő szempontjából: edzői karrierje alatt ossem kapott otthon 5 gólt és hazai pélyán soha senki nem lőtt a csapatainak mesterhármast Vardy előtt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt