A Juventus és a Barcelona lesz a Ferencváros ellenfele a BL-ben

bajnokok ligája
2020 október 01., 16:20
comments 27

Kedd este a norvég Molde elleni döntetlennel dőlt el, hogy a Ferencváros révén 11 év után ismét lesz magyar csapat a Bajnokok ligája főtábláján, csütörtök délután pedig már ki is sorsolták a csoportokat.

A Ferencváros a negyedik kalapból várta a sorsolást, és az E-csoportba került, a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev lesz majd az ellenfelük.

Hogy melyik párharcra mikor kerül majd sor, azt péntek estig véglegesíti az UEFA, így még egy napot lehet azon izgulni, hogy a világhírű csapatok közül melyik mikor érkezik Budapestre. A csoportkörök október 20. és 21.; október 27. és 28.; november 3. és 4.; november 24. és 25.; december 1. és 2.; december 8. és 9. kedd-szerdákon lesznek majd.

A csoportok:

  • A. csoport: Bayern München, Atletico Madrid, Salzburg, Lokomotiv Moszkva
  • B. csoport: Real Madrid, Shakhtar, Internazionale, Mönchengladbach
  • C. csoport: Porto, Manchester City, Olympiakos, Marseille
  • D csoport: Liverpool, Ajax, Atalanta, FC Midtjylland
  • E csoport: Sevilla, Chelsea, Krasnodar, Stade Rennais FC
  • F csoport: Zenit, Dortmund, Lazio, Club Brugge
  • G csoport: Juventus, FC Barcelona, Dinamo Kijev, Ferencváros
  • H csoport: PSG, Manchester United, RB Leipzig, İstanbul Başakşehir

Egyelőre nem tudni, hogy lehetne-e majd akár csak korlátozott számban nézők jelen a csoportmeccseken, de ha igen, akkor az biztos, hogy a Ferencváros nem a 190 milliárd forintból felépített Puskás Arénában fogja játszani a meccseit, mivel ott 5 meccs után le kell épp cserélni a gyepet. Frissítés: az UEFA döntött, a stadion 30 százalékig fogadhat nézőket, de csak hazai szurkolókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.