A Premier League legőrültebb napja: 6-1-re kapott ki a Manchester, 7-2-re a Liverpool

anglia
2020 október 04., 20:52
comments 10

Délután még úgy tűnt, hogy nagyon kellemetlen napjaik jönnek a Manchester United szurkolóinak, miután 6-2-re elverte a csapatukat a Tottenham. De aztán jött a Liverpool, hogy még a manchesterieknél is nagyobb és érthetetlenebb zakóba fussanak bele.

photo_camera Fotó: RUI VIEIRA/AFP

A Manchester-Tottenhamen már a 7. percben volt 3 gólt, még viszonylag egyenlő elosztásban. A 2. percben a Manchester szerezte meg a vezetést, öt perccel később már vezettek a londoniak. Aztán a 28. percben kiállították Martial, olyan dulakodásért, amiért az ellenfelét, Lamelát is simán le lehetett volna küldeni.

link Forrás

Egy kiállítás miatt ugyan nem kellene összeomlani, de tíz perccel később már 4-1-re vezetett a Tottenham, amásodik félidőben rúgtak még kettőt (Szon és Kane is duplázott). A Manchester összesen háromszor találta el a kaput.

link Forrás

Aztán a Manchester égése után jött a Liverpool és a hold my beer pillanat. Az Aston Villa jól kezdett, vagy a Liverpool rosszul, mindenesetre Adrian döbbenetes rossz passza után Watkins már a 4. percben megszerezte a vezetést, majd ugyanő talált be a 22. percben. Aztán úgy tűnt, hogy a Liverpool magára talál, Salah a 33. percben szépített. De a 40. percben itt is 4-1 lett az állás (Watkins alig 39 perc alatt szerzett mesterhármast), és ehhez még ki sem kellett állítani egy liverpoolit. (Az egész meccsen összesen három sárga lap volt.)

Az összefoglalóból úgy tűnik, hogy óriási mázlija is volt az Aston Villának, három gól is megpattanó lövésből született - az egyiken kínjában már Klopp is csak röhögni tudott -, de valójában rúghattak volna még 2-3-at, miközben a Liverpool - úgy, hogy 70 százalékban birtokolta a labdát - alig került igazán nagy helyzetbe, a védelem pedig összeomlott.

link Forrás


A liverpool az első három bajnokiján összesen 9 lövést engedélyzett az ellenfelének, az Aston Villa most 12-szer találta el a kaput.

link Forrás

A Premier Leauge regnáló bajnoka még soha nem kapott 7 gólt egy meccsen. Mondjuk a dobogó sem nézett még ki így:

  1. Everton 12 pont
  2. Aston Villa 9 pont (egy meccsel kevesebbet játszott)
  3. Leicester City (ma kaptak ők is egy hármast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.