12 ezer néző lehet a bolgár-magyar EB-pótselejtezőn

válogatott
2020 október 05., 17:36
comments 19

A Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFSZ) 12 ezer jegyet hoz forgalomba a csütörtök esti, magyar válogatott elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre.

A BFSZ honlapjának hétfői beszámolója emlékeztet, hogy az európai szövetség csütörtökön úgy döntött, a versenyrendszerébe tartozó mérkőzéseken a stadionok 30 százalékos kihasználtsággal fogadhatnak nézőket, de vendégszurkolók egyik helyszínen sem lehetnek.

A szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban összesen 12 ezren, szektoronként négyezren lehetnek majd az Egészségügyi Minisztérium, valamint az Ifjúsági és Sportminisztérium jóváhagyásával.

Minden néző csak testhőmérséklet-mérés után léphet az aréna területére, ahol számos kézfertőtlenítő áll majd rendelkezésre. A lelátón kötelező lesz az arcmaszk viselése, valamint a távolságtartás. Akik ezeket nem tartják be, azokat eltávolítják a stadionból.

A Bulgária elleni pótselejtezőn nem lehet majd ott a legjobb formában lévő magyar játékos, Szoboszlai Dominik sem, mivel karanténba kellett vonulnia. A pótselejtezőn nem lesz visszavágó, ha a magyar válogatott továbbjut, akkor november 12-én fogadhatja az Izland–Románia összecsapás győztesét, ott a tét már az Európa-bajnoki szereplés lenne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.