Befutott egy kölyökkutya a Videoton kupameccsén, kicselezte és lefutotta a játékosokat, majd elvitte a labdát

2020 október 29., csütörtök 12:16
44

Jó pár játékosmegfigyelő noteszébe bekerülhetett az a jó felépítésű kölyökkutya, aki a show mellett végül a labdát is ellopta a Gárdony-Videoton kupameccsen.

A tehetség - ha jól látom, malinois, vagyis belga pásztor származású - a 10. perc táján rohant be a pályára, ahol azonnal bemutatót tartott a nézőknek abból, hogy a remek infrastrukturális körülmények és a sportágba áramló pénzfolyók ellenére miért ott tart a magyar emberfoci, ahol. A párharcokat állva váró, passzív játékosok között valósággal fickándozott a pompás fizikai állapotban lévő, rugalmas, gyors, fordulékony kutya. A komoly sebességkülönbség miatt tetszés szerint hagyta ott az embereit, a párharcokat pedig jó reflexeinek és kiváló gyorsulásának köszönhetően egytől egyig megnyerte. A kutyaakadémiai rendszer kritikája ugyanakkor, hogy labdával már közel sem volt olyan gyors, ekkor már egy lomha hátvéd is utol tudta érni és szerelni.

Pedig az ügyetlenkedő játékosok szeme előtt példaként ott lebeghetett volna Jimmy Greaves parádés kutya elleni védekezése az 1962-es focivébé brazil-angol meccséről:

A negyeddöntőt Greaves korai csillogásának ellenére sima 3-1-gyel hozták a brazilok. Az angolokat a csoportkörben mi egyébként kutya nélkül is 2-1-re vertük.

Érdekes jelenség, hogy a pályára berohanó kutyák kivétel nélkül mindig nagyon aranyosak és jámborak, de szinte mindig van, aki mégis megijed tőlük.

A berohanó kutyák természetesen azonnal meg szokták nyerni a nézők szívét. Mint az a grúz kutya, aki igazából egy jó hasvakarásra vágyott csak:

A legjobb jelenetek abból adódnak, ha valamelyik játékos hülyén reagál a megjelenő kutyára. Mint ez a debil egy brazil másodosztályú meccsen, aki menekülni kezdett a hozzá lelkes farokcsóválással közeledő betolakodó elől:

Mondjuk a pályán megjelenő állatra adott reakcióban soha senki nem fogja meghaladni Manu Ginolibit, az argentin kosaras legendát, aki egy NBA-meccsen egy predátor sebességével csapott le egy, a pályára berepülő denevért:

Az pedig egy 2018-as ausztráliai női focimeccsen derült ki, hogy bár egy focipályára nagyon sokféle állat futhat be, egyszerűen semmi sem érhet fel egy jó kenguruinvázióval:

Update: Cikória, a legendás Kispest-drukker hívta fel a figyelmünket, hogy ki ne hagyjuk a posztból a legendás kispesti focikutyát, aki egy Kispest-Haladás meccset dobott fel 12 évvel ezelőtt, illetve a nem kevésbé menő kispesti ultrákat, akik a "Játszik a kutya!" rigmussal ismerték el ezt a tényleg parádés, népsportos értelemben vett 9-es teljestményt:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt