10 ezren szurkolnak a Videoton-Ferencváros rangadón

nb1
2020 október 31., szombat 19:11
A Ferencváros tábora a Videoton elleni bajnoki mérkőzésen 2020 október 31-én Fotó: M4SPORT screenshot

Aki most az M4 csatornára kapcsol, nem lesz az az érzése, hogy egy járvány felszálló ágán van épp az ország: zengnek-zúgnak a szurkolók, a Nemzeti Sport szerint 10 ezer ember szorít épp csapatának a Videoton-Ferencváros bajnoki rangadón Székesfehérváron. Igaz, nem 16 ezren, mint múlt héten, a Ferencváros-Újpest meccsen, de így is épp elegen.

A magyar labdarúgó-bajnokság gyakorlatilag az egyetlen liga Euórpában, ahol továbbra is korlátozás nélkül látogathatnak meccseket a nézők. Még az orosz bajnokságban is csak félig engedik megtelni a lelátókat a bajnoki meccseken.

Az UEFA a Bajnokok Ligájában engedélyezte, hogy a csapatok egyharmadáig megtöltsék a stadionokat, de ezzel nagyon kevés ország illetve klub élt csak - egy-két csapat az első fordulóban néhány száz, illetve egy-két ezer szurkoló előtt megnyitotta a lelátókat, de az azóta meghozott korlátozások nyomán a legtöbb országban már erre sem lesz lehetőség.

A stadionok harmadát egyedül a magyar, illetve az ukrán - Sahtyar Donyeck, Dinamo Kijev -, és az orosz - Zenit - csapatok töltötték fel.

A Ferencváros - az UEFA külön engedélye nyomán - a Juventus és a Barcelona csapatát a Puskás Arénában fogadhatja. Ez azt jelenti, hogy azokon a mérkőzéseken 22-22 ezer néző vehet majd részt, de ott legalább a szurkolók közötti távolságtartást papíron az előírások garantálják majd.

A kormány múlt héten, a Ferencváros-Újpest meccs előtt sebtében kötelezővé tette a maszkviselést a stadionokban. Erre azt követően került sor, hogy Szurovecz Illés felvetette a kérdést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek a kormányinfón, hogy vajon a futballmérkőzés tömegrendezvénynek számít-e vagy sem.