Akin figyelmeztetés után sem lesz maszk, azt POFÁN BAS**UK! - írták ki a Facebookra Fradi legkeményebb ultrái

2020 november 4., szerda 7:25
42

A Ferencváros legkeményebb huligánjait tömörítő 16-os szektor nem viccel, ha törvénytiszteletről és fegyelmezett szabálykövetésről van szó.

Kubatov Gábor Fradi-elnök befolyását mutatja, hogy miután fb-posztban kérte a Fradi szurkolóit, hogy a Juventus elleni mai BL-meccset szigorúan tartsák be a nemzetközi és hazai előírásokat, vagyis viseljenek maszkot és tartsák be a védőtávolságot és az esetleges góloknál se ölelkezzenek, a 16-os szektor is az ő koncepcióját támogatja.

A nagyközönség körében sokkal ismertebb B-középnél fiatalabb tagokból álló, radikálisabb és saját bevallásuk szerint is szélsőségesebb, utcai verekedésekben utazó 16-os szektor ugyanis szintén Facebookos üzenetben szólt a fradistákhoz a Juventus elleni BL-csoportmeccs előtt. Az üzenetük lényege:

“Akiken nem lesz maszk vagy nem jól lesz rajta a maszk, vagy az arcot eltakaró kendő, cső sál vagy bármi amivel el lehet takarni az arcot, azt első körben figyelmeztetjük, második körben POFÁN BASSZUK! Ez most nem játék! Nincs helye menősködésnek!”

Az indok: ott szeretnének lennei a Barcelona elleni meccsen is. Mivel Európában lényegében csak nálunk engednek be nézőket BL-meccsre, az ultrák joggal gondolhatják, hogy az illetékesek ezúttal még a szokásosnál is jobban figyelik majd, hogy a nézők betartják-e az előírásokat az Új Puskásban. Ahol elvileg 22 ezren szurkolnak majd, egymástól 3 ülésnyire, maszkban, a góloknál sem ölelkezve.

Az egységes ultrakommunikációs stratégia jegyében ugyanezt az üzenetet kiírták a ferencvárosi szurkolók küzdősport-termének az oldalára is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt