Szoboszlai Dominik Lipcsébe igazolt

magyar foci
2020 december 17., 15:20
comments 23

Az utóbbi napokan sejteni lehetett, de most már biztos, hogy Szoboszlai Dominik, az elmúlt évtizedek legnagyobb magyar focireménysége Salzburgból Lipcsébe igazolt. Így két másik magyar válogatott játékos, Gulácsi Péter és Willi Orban csapattársa lesz.

A Bild és a Kicker értesülései szerint Szoboszlai 20 millió euróért vált klubot, ezzel a történelem legdrágább magyar játékosa, Dzsudzsák Balázsért annak idején 19 milliót fizettek.

Számos nagycsapat érdeklődött iránta, mostanában a Lipcse mellett leginkább az Arsenalt emlegették, de állítólag még Zinedine Zidane, a Real Madrid edzője is felhívta. A Salzburg és a Lipcse egyaránt a Red Bull futballbirodalmának tagjai, gyakori is a játékosmozgás a két klub között. Szoboszlai 2016-ban, 16 évesen igazolt Ausztriába.

link Forrás

Szoboszlai a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján azt mondta:

„Nagyon örülök, hogy a pályafutásom egy újabb fejezetébe lép, ráadásul a Bundesliga egyik topcsapatánál, amely tavaly BL-elődöntős volt. Nagy kihívás lesz itt is helytállni, de természetesen mindent meg fogok tenni azért, hogy ez minél jobban sikerüljön, és minél hamarabb a német bajnokságban is bizonyítsak. Remélem, a válogatott is profitál majd abból, hogy két válogatottbeli csapattársammal, Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel is egy klubcsapatban játszom mostantól!”

Marco Rossi szövetségi kapitány azt mondta, Szoboszlai és menedzsmentje ismét jó döntést hozott, és bízik benne, hogy hamarosan Lipcsében is alapember lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.