Tartja-e magát Brazília a hülyenevű focisták élvonalában, vagy ma már csak legenda a brazil dominancia?

brazília
2021 február 10., 13:25
comments 22

Brazília hagyományosan nemcsak a világ legnagyobb focistaexportőre, de egyben a hülyenév-kereskedelem piacvezetője is volt. Nem is csoda ez egy olyan országban, ahol rengeteg fociznak és eleve szokás becenéven szerepelni.

De mi a helyzet ma?

A telefonos fociappom segítségével gyorsan átfutottam a brazil első- és másodosztály csapatainak kereteit, hogy az olvasóknak kutatómunkát és időt spórolva kiderítsem: van-e, aki lassan átveheti Hulk sípcsontvédőjét.

Általánosságban elmondható, hogy a brazil focisták ragaszkodnak a műfaj klasszikus szabályaihoz és gyakran választják

  • régi nagy focisták (Kanu, Rossi, Douglas Baggio, Kieza)
  • Ó- és Újszövetségi szereplők (Moises, Lucas Evangelista, Ezequiel)
  • halott művészek és filozófusok (Victor Hugo, Rubens, Bergson)
  • és olyan parókás-szalonkabátos-tógás híres emberek neveit, akiknek semmi köze se volt a focihoz (Welington, Cicero, Wilson)

Na és vannak az egyszerűen csak dilis fantázianevek, a műfaj királyai. Ezekből például kifejezetten tisztességes a felhozatal. A király talán Yago Pikachu a Vasco da Gamából, de ha valaki nem sajnálná rá a pénzt, simán összehozhatná az

Alan Empereur (Palmeiras) - Lucas Piton (Corinthians) - Yago Pikachu - Camutanga (Nautico) védőnégyest, akik előtt a középpályán a Sao Pualo-i Tsche-Tche szervezne, előle pedig a juventudés Bambam lődözné a diligólokat.

A 444 idei brazil híresember-válogatottja:

Victor Hugo - Moises, Rubens, Ulyses, Welington - Lucas Evangelista, Elton, Cicero - John Kennedy, Schumacher, Bergson

A Legmuzikálisabb Középpályás Duónak járó “Simon és Garfunkel” különdíjat az Elvis-Lenon páros kapja a Cuiabából.

A Művészválogatott sajnos csonka, hiányzik belőle egy csatárok mögötti szervező és egy támadó trió, így egy nálam nagyobb merítéssel dolgozó kapitány erre a - nem megvetendő! - alapra építkezhet:

Victor Hugo - Rubens, Leonardo, Jackson - Elton, Elvis, Lenon -

A “Bátorságért” gender-különdíjat a Ceara középpályása, Martha kapta.

Az aktuális brazil hülyenév-nagyválogatott pedig így néz ki:

Victor Hugo (Kennedy) - Alan Empereur, Lucas Piton, Yago Pikachu, Camutanga - Lucas Evangelista, Cicero, Elvis - Papagaio (Vinicus Popo), Gustavo Mosquito (John Kennedy)

Az utánpótlásválogatott pedig így:

Julio Cesar - Moises, Messias, Ezequiel - Tche Tche, Martha, Elton - Bergson - Bambam, Schumacher, Keno

Szövetségi kapitány: Vagner Mancini (Corinthians)

A szöv. kap. segítőjeként ebből a bő keretből válogattam:

Kapusok: Julio César (Gremio), Victor Hugo (Bragantino), Kennedy (Fortaleza),, Douglas Friedrich (Bahia), Wilson (Goias), Wagner (Juventude)

Védők: Moises (Internacional), Rubens (Atletico MG) , Welington (Sao Paulo), Leonardo (Gremio), Alan Empereur (Palmeiras), Lucas Piton (Corinthians), Klaus (Ceara), Jackson (Fortaleza), Yago Pikachu (Vasco da Gama), Ulises (Vasco da Gama), Kanu (Botafogo), Ezequiel (Chapecoense), Messias (America MG), Manoel Messias (Cruzeiro), Camutanga (Nautico),

Középpályások: Tche Tche (Sao Paulo), Hudson (Fluminense), Lucas Evangelista (Bragantino), Martha (Ceara) , Elton (Bahia), Cicero (Botafogo), Elvis(Cuiaba), Lenon (Cuiaba),

Csatárok Bill (Flamengo), Hulk (Atletico MG), Diego Tardelli (Atletico MG) , Keno (Atletico MG), John Kennedy (Fluminense), Papagaio (Palmeiras), Gustavo Mosquito (Corinthians), Renato Kayzer, Yago Cesar (Athletico Paranense), Vinicius Popo (Sport Recife), Bergson (Fortaleza), Rossi (Bahia), Douglas Baggio (Goias), Bambam (Juventude), Schumacher (Operario Ferroviario), Kieza (Nautico)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.