Orbánnal tárgyalt, mielőtt Felcsútra szerződött edzősködni

magyar foci
2021 február 15., 10:29
comments 47

Radoki János, a Puskás Akaémia egykori edzője szerint az utóbbi években jelentős fejlesztések történtek a magyar futballban, de hiányoznak az edzők, akik előreviszik a játékosok képzését. Erről a német FC Augsburg honlapján beszélt, és a Telex számolt be róla.

Az interjúban nem említette név szerint Mészáros Lőrincet, de azt mondta, a Felcsút egy oligarcha tulajdonában van, ami sok más klubra igaz Magyarországon. Elárulta, hogy

Orbán Viktorral tárgyalt, mielőtt Felcsútra szerződött.Radoki Németországban született, a felcsúti volt az egyetlen magyarországi munkája. 2018 december végén szerződtették, áprilisban már ki is rúgták, azóta már kritizálta az itteni viszonyokat. Azt mondta, volt olyan játékosa, akinek meg kellett tanítania, hogyan fejelhet úgy, hogy irányítsa is közben a labdát. Nem járt sikerrel: „adhattam én utasításokat, az egyik fülön be, a másikon ki”.

Mostani interjújában is utalt arra, hogy a magyar mentalitás szerint a játékosok nem szívesen erőltetik meg magukat.

Radoki most Augsburgban, egy ötödosztályú klubnál dolgozik, de a járvány miatt áll a bajnokság, így nincs sok munkája.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.