Sorra tiltakoznak a focisták, mert a vébét rendező Katarban semmibe veszik az emberi jogokat

világbajnokság
2021 március 27., 19:24
comments 36

Több mint 6500 indiai, pakisztáni, nepáli, bangladesi és Srí Lanka-i vendégmunkás halt meg Katarban az elmúlt tíz évben, mióta az ország elnyerte a a 2022-es futball világbajnokság rendezési jogát, írtuk korábban a Guardian számításai alapján. A statisztika nem tartalmazza a fülöp-szigeteki és kenyai embereket, akik szintén nagy számban érkeznek az országba.

Bár pontos adatok nincsenek, valószínűsíthető, hogy jelentős részben olyan vendégmunkásokról van szó, akik a vébé miatt megkezdett építkezéseken dolgoztak. Hét új stadiont, repülőteret, utakat, tömegközlekedési útvonalakat, szállodákat és egy teljesen új várost is felépítenek, ahol a döntőt játsszák majd.

A norvég válogatott tagjai szombati, Törökország elleni selejtező meccsük előtt üzentek a szervezőknek:

link Forrás

Pólójukon utaltak rá, hogy csütörtökön a németek is kiálltak az emberi jogokért:

link Forrás

És mint a 24.hu felhívta rá a figyelmet, szombaton a holland válogatott is csatlakozott:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.