Nem jó játékkal, de simán verte San Marinót a magyar válogatott

válogatott
2021 március 28., 20:37
comments 28

A lengyelek elleni hazai 3-3 után a második világbajnoki selejtezőjét is lejátszotta a magyar válogatott. Idegenben verte 3-0-ra a világranglista sereghajtóját, San Marinót.

Marco Rossi szövetségi kapitány hét helyen változtatott a lengyelek elleni kezdőn, csak Orbán, Sallai Roland és a két Szalai, hátul Attila, elől Ádám maradt a csapatban.

A vezetést viszonylag hamar megszerezte a válogatott 11-esből, Sallai harcolta ki, Szalai Ádám lőtte be a 13. percben. Egy újabb büntetővel duplázhatta volna meg a válogatott az előnyt a 21. percben, a végrehajtást Szalai Ádám ezúttal átengedte Sallainak, aki viszont kihagyta a 11-est.

A magyar válogatott a labdát birtokolva, de keveset kockáztatva, nem igazán jól játszva tudta le ezek után az első félidőt egy nagyon szerény képességű csapat ellen.

A második félidőre Marco Rossi cserékkel próbálta ötletesebbé és veszélyesebbé alakítani a csapatát, jött előbb Nikolics és Kalmár, aztán Kleinheisler. Valamivel kombinatívabbá vált a csapat, de sok volt a bosszantó hiba és Benedettini is jól védett.

Végül Sallai szerezte meg a megnyugtató második gólt a 71. percben, Botka beadását fejelte be a san marinói védelem asszisztálása mellett. A háromgólos különbség azután alakult ki, hogy Nikolics kiharcolta a magyar csapat harmadik büntetőjét, aztán be is lőtte azt a 88. percben.

A meccs igazán egy magyar játékos számára lehet emlékezetes: a 85. percben Szalai Ádám helyett Géresi Krisztián állt be, élete első válogatott meccsére.

A csoport másik meccsei:

  • Albánia - Anglia 0-2
  • Lengyelország-Andorra 3-0

Szerdán Andorra-Magyarország meccs lesz a harmadik fordulóban.

San Marino – Magyarország 0-3
San Marino: E. Benedettini – Manuel Battistini, Fabbri, Brolli, D. Rossi, Palazzi – Lunadei (Zonzini, 53.), E. Golinucci, Mularoni – N. Nanni (Hirsch, 80.), F. Berardi (Bernardi, 80.)
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego (Kalmár, 46.), Sigér, Gazdag (Kleinheisler, 63.), Cseri (Nikolics, 46.), Varga K. (Varga R., 72.)– Sallai, Szalai Á. (Géresi, 85.)
gól: Szalai Á. (13., 11-esből), Sallai (71.), Nikolics (88.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.