Meghalt az MTK ikonja, a magyar foci legendás vezérszurkolója

április 10., szombat 12:13
23
Gottreich-Horváth József

Az MTK-Szentély sose lesz már olyan, mint eddig.

78 éves korában, hosszú betegség után ma meghalt Gottreich-Horváth József, a kék-fehér csapat legendás vezérszurkolója és a lelátó szó szerint is legszínesebb figurája. Aki elkezdett kijárni, előbb ismerte meg őt, mint a játékosokat: a régi A lelátón ő indította a skandálást az ikonikussá vált “GYEREKEK, HÁROM-NÉGY!” bekiabálással, már akkor a csapat színeibe öltözve, amikor ez még nem volt akkora divat. Fontosabb kelléke volt a pályának, mint a kapuk vagy az eredményjelző és néha lelkesebb, mint maguk a játékosok.

Fiatal kora óta szenvedélyes MTK-szurkoló volt, idegenbeli és külföldi meccseken ugyanúgy, mint idehaza. Mindehhez szuper kedves, közvetlen ember volt, az európai és világfutball legjobb szurkolói zakójában és szurkolói botjával. Nem is tudom elképzelni, milyen lesz nélküle. Akinek szintén hiányzik, annak javaslom, olvassa el Rózsa Mihály személyes hangú megemlékezését róla a Facebookon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt