A Tottenham kirúgta Mourinhót, itt az Európai Szuperliga első áldozata

2021 április 19., hétfő 10:28
36

(Posztunk folyamatosan frissül!)

Megerősített hírek szerint a Tottenham Hotspur hétfőn reggel kirúgta José Mourinhót, egy héttel a Ligakupa döntője előtt, amiben a Manchester Cityvel fognak játszani. Bár a kirúgás alapvető oka minden bizonnyal a csapat gyenge szereplése - a Spurs a hetedik helyen áll, minimális eséllyel a BL-t érő helyek valamelyikének megszerzésére, az öt legutóbbi bajnokijából pedig csak egyet tudott megnyerni - annak időzítése valószínűleg nem független a focivilágot vasárnap megrengető hírtől, miszerint 12 európai csapat renegát Európai Szuperligát alapít.

A klubot jól ismerők első kommentárjai szerint Daniel Levy klubelnök ugyanis ezzel a húzással próbálja enyhíteni a szurkolótábort felháborodását, amivel azt fogadták, hogy a Tottenham is a szakadár liga alapítói között van. A Spurs-szurkolók eleve be voltak rágva a rajongók körében igen népszerű Mauricio Pochettino tavalyi kirúgása és Mourinho szerződtetése miatt, a dühüket pedig csak növelte, hogy a csapat az öregedő portugál sztáredző alatt elvesztette a korábbi stílusát és eredményességét. A hangulatot tovább rombolta, hogy Mourinho a vereségek hatására nyilvánosan a játékosok ellen fordult. Ehhez jött hozzá a vasárnapi hír, hogy a Tottenham is benne van az eddig megismert futballt teljesen megváltoztató, a stadionba járó szurkolók által lényegében egységesen megvetett Szuperliga-projektben.

Az elég hosszú ideje világos volt, hogy hacsak nem történik valami mesébe illő fordulat a bajnokság hátralévő részében, Levy záros időn belül kénytelen lesz megválni Mourinhótól. A bennfentesek azt elemzgették, hogy vajon azonnal kirúgja a bajnokság végén vagy - ha csodaszerű módon mégis bejut a csapat a BL-be - esetleg ad-e neki még egy évet. Utóbbi lehetőség azért merült fel egyáltalán, mert Mourinhónak 2023 nyaráig érvényes, évi több mint 19 millió dollárról szóló szerződése van, Levy pedig szerette volna elkerülni a hátralévő rész kifizetését.

Mourinhót Levy alapvetően azért szerződtette, hogy stabilizálja a csapat játékát és vezesse vissza azt a BL-be. Most, hogy a terveik szerint nem is a BL-ben fognak játszani, hanem fix helyük lesz a Szuperligában, ez a szempont irrelevánssá vált.

Jellemző a Szuperliga-hír miatti szinte hisztérikus hangulatra, hogy az a pletyka is elterjedt, hogy Morinhót azért tették volna lapátra, mert megtagadta a hétfő reggeli edzés megkezdését amiatt, hogy a Spurs is alapító tagja az új ligának.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt