Florentino Pérez szerint a Szuperliga klubjai nem szállhatnak ki, az UEFA elnöke büntetéssel fenyeget

Szuperliga
2021 április 25., 09:42
comments 14

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke nem bánja, hogy ebben a formában kísérelték meg létrehozni a Szuperligát, mert „a privilegizáltak” szerinte ugyanígy reagáltak volna. Tizenkét topklub az ő vezetésével indított volna saját európai versenysorozatot bevételeik növelése érdekében, de az egy héttel ezelőtti bejelentésből nemzetközi botrány lett, és néhány nap alatt kudarcba fulladt.

Legalábbis egyelőre: Pérez szerint meg fog valósulni ugyanez vagy egy nagyon hasonló projekt. Az AS spanyol sportlapnak adott interjújában azt mondta, a szervezkedéshez csatlakozó klubok a nyomás hatására léptek vissza, de valójában nem hagyhatják el a Szuperligát. Nem részletezte, mit tartalmaznak pontosan a szerződések, így az sem derült ki, igaz-e, hogy eurószázmilliókat kell fizetniük, ha kiszállnak.

photo_camera Florentino Pérez a lelátón Fotó: GABRIEL BOUYS/AFP

Ismét elmondta, hogy a klubok nagyon nehéz anyagi helyzetben vannak, „meglátjuk, hányan fognak még létezni”, amikor 2024-ben elindul az európai szövetség (UEFA) által megreformált, új Bajnokok Ligája. Kitart amellett, hogy szükség van Szuperligára, de ezt el kell magyarázni az embereknek, akiket manipuláltak „a privilégiumaikat védő” szereplők. A másik érve, hogy a fiatalok egyre kevésbé érdeklődnek a futball iránt, ezért olyan meccseket kell szervezni, amelyek lekötik a figyelmüket.

Szerinte „a demokratikus Európában” nem fordulhat elő, hogy a Szuperliga-ügynek a Real Madrid lássa kárát, bár az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin ismét erre utalt a Daily Mailben. Szerinte mind a tizenkét klubnak következményekkel kell számolnia, még ha eltérő mértékben is. A hat angol klub elsőként jelentette be, hogy visszalép a tervtől, majd az Atlético Madrid, a Milan és az Inter is követte őket.

A Real Madridot, a Barcelonát és a Juventust laposföldhívőkhöz hasonlította, hiszen még mindig ragaszkodnak hozzá, hogy a Szuperliga egy létező valami. Őket akár a következő évi Bajnokok Ligája-szerepléstől is eltilthatják. Andrea Agnelli, a Juventus elnöke a hét közepén már azt nyilatkozta, nem lát reális esélyt a Szuperliga elindítására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.