Támogató
A rovat kiemelt támogatója

Isztambul helyett Portóban lesz a BL-döntő

május 13., csütörtök 11:34

Az UEFA úgy döntött, hogy a Bajnokok Ligája döntőjét Isztambul helyett Portóban rendezik meg, május 29-én.

A módosításra azért volt szükség, mert a brit kormány besorolása szerint Törökország a koronavírus által leginkább fertőzött országok közé tartozik, ami azt jelenti, hogy oda brit állampolgár csak nyomós indokkal mehet, és ha megy, akkor hazatérve 10 napot karanténszállón kell töltenie, a saját költségén.

Ez a szabály lényegében lehetetlenné tette volna, hogy angol szurkolók élőben lássák a döntőt. Ahová két angol csapat jutott az idén, a Chelsea és a Manchester City.

Felmerült, hogy ha már költözik a döntő, akkor ebben a helyzetben menjen Angliába. Azonban ez se jött össze, szintén a brit kormány szigora miatt: nem tudták garantálni, hogy az UEFA által meghívott vendégek, például a szponzor cégek által delegált fontos emberek, vagy éppen a tévétársaságuk tudósítói simán beléphetnek az országba, karantén nélkül.

A portói stadion a 2004-es EB megnyitóján. Fotó: FRANCOIS-XAVIER MARIT/AFP

Így esett a választás a portugál városra. A meccsre 6-6 ezer jegyet kapnak a döntős csapatok szurkolói. Hogy rajtuk kívül még hányan vehetnek jegyet a meccsre, az még nem dőlt el. (BBC)