Távozik az MTK edzője, Michael Boris

magyar foci
2021 május 17., 21:38
comments 11

Meglepetésre megválik edzőjétől az MTK - tudtuk meg megbízható forrásból. Információnk szerint már meg is találták a közös megegyezéssel távozó német Michael Boris utódját, egy szintén külföldi szakembert, akinek azonban egyelőre nem tudjuk a nevét.

A lépés azért meglepő, mert a 45 éves német edző, a magyar U19-es és U21-es válogatott egykori szövetségi kapitánya, két, kifejezetten eredményes idényt töltött a csapat élén.

2019. májusi kinevezése után úgy tudta visszavezetni a másodosztályba éppen kieső csapatot az NB1-be, hogy sok fiatalnak, köztük saját nevelésűnek adott játéklehetőséget, miközben hosszú évek óta nem tapasztalt módon újra lett felismerhető alapjátéka a csapatnak. Közben az MTK egyetlen kapott gól nélkül az elődöntőig jutott a Magyar Kupában. Az első NB1-es idényében pedig az egyre több lehetőséget kapó fiatalok és néhány ügyesen választott légiós segítségével annak ellenére kényelmesen benntartotta a végül hetedik helyen végző csapatot, hogy azt különösen erőteljesen sújtotta a több hullámban is tömeges fertőzéseket okozó koronavírus-járvány. Sőt az MTK-nak sokáig lényegesen jobb helyezésre is esélye volt.

Boris egyik legerősebb oldala - a múltját ismerve nem véletlenül - a fiatal játékosok fejlesztése volt. A külföldről visszaigazolt, majd nemrég Dallasba eladott Schön Szabolcsból 2 év alatt nemzetközi szinten piacképes válogatott játékost faragott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.