Távozik az MTK edzője, Michael Boris

magyar foci
2021 május 17., 21:38
comments 11

Meglepetésre megválik edzőjétől az MTK - tudtuk meg megbízható forrásból. Információnk szerint már meg is találták a közös megegyezéssel távozó német Michael Boris utódját, egy szintén külföldi szakembert, akinek azonban egyelőre nem tudjuk a nevét.

A lépés azért meglepő, mert a 45 éves német edző, a magyar U19-es és U21-es válogatott egykori szövetségi kapitánya, két, kifejezetten eredményes idényt töltött a csapat élén.

2019. májusi kinevezése után úgy tudta visszavezetni a másodosztályba éppen kieső csapatot az NB1-be, hogy sok fiatalnak, köztük saját nevelésűnek adott játéklehetőséget, miközben hosszú évek óta nem tapasztalt módon újra lett felismerhető alapjátéka a csapatnak. Közben az MTK egyetlen kapott gól nélkül az elődöntőig jutott a Magyar Kupában. Az első NB1-es idényében pedig az egyre több lehetőséget kapó fiatalok és néhány ügyesen választott légiós segítségével annak ellenére kényelmesen benntartotta a végül hetedik helyen végző csapatot, hogy azt különösen erőteljesen sújtotta a több hullámban is tömeges fertőzéseket okozó koronavírus-járvány. Sőt az MTK-nak sokáig lényegesen jobb helyezésre is esélye volt.

Boris egyik legerősebb oldala - a múltját ismerve nem véletlenül - a fiatal játékosok fejlesztése volt. A külföldről visszaigazolt, majd nemrég Dallasba eladott Schön Szabolcsból 2 év alatt nemzetközi szinten piacképes válogatott játékost faragott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt