Hivatalos: Zidane elhagyta a Madridot

Spanyolország
2021 május 27., 11:25
comments 9

Hivatalos közleményben tudatta a Real Madrid, hogy Zinedine Zidane vezetőedző másodjára is elhagyta a csapatot. A döntés az edzőé volt, a közlemény úgy fogalmaz, hogy a klubnak tudomásul kellett vennie a döntést.

Zidane a 2016 és 18 közötti első realos edzői időszakában 3 BL-t és 1 bajnokságot nyert, a második, kétéves periódusában pedig 1 bajnoki címet. A most zárult bajnokságban másodikok lettek az Atletico mögött, a BL-ből pedig az elődöntőben estek ki.

A felmondás valós okairól Zidane semmit sem árult el, de nem lenne meglepő, hogy ugyanaz motiválta volna, mint az Internek 11 év után bajnoki címet nyerő, majd azonnal távozó Antonio Contét, nevezetesen hogy a klubja anyagi helyzete annyira megrendült, hogy jövőre nem akar romeltakarítással foglalkozni. A Real Madrid ugyanis 901 millió eurós adósságot görget maga előtt és maga Florentino Perez elnök beszélt arról, hogy a gyászos anyagi helyzetből csak a Szuperliga-projekt beindulása lenne képes kihúzni őket.

Bá2 12 éve nem fordult elő, hogy a Real ne nyerjen semmilyen trófeát, Zidane ebben az idényben valójában bravúros edzői teljesítményt nyújtott. A tragikus anyagi helyzet miatt lényegében továbbra sem igazoltak, de az öregedő csapattal és a klub hagyományaihoz képest gyenge kerettel is szinte a legvégéig versenyben voltak mind a BL-ben, mind a bajnokságban.

A pletykák szerint a Juventus volt Zidane egyik lehetséges célállomása. Fabrizio Romano, az átigazolási ügyekben gyakran jólértesült újságíró viszont arról twitelt az előbb, hogy a Juventus perceken belül leigazolhatja azt a Massimiliano Allegrit, akit az egyik esélyes befutónak tartottak Zidane megüresedett helyére.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.