Az osztrák Peter “Pepi” Stöger lett a Fradi edzője

június 5., szombat 11:04

Mától hivatalosan is az 55 éves osztrák Peter Pepi Stöger a Ferencváros focicsapatának edzője. Bár a közkedvelt és igen eredményes Szerhij Rebrov furcsa távozásakor voltak olyan hangok, hogy Stöger visszalépés lenne, valójában erős pedigrével rendelkező, bármelyik magyar csapat szintjén sztárnak nevezhető edzőről van szó.

A klubhonlapnak azt mondta, hogy szeret "nagy, tradicionális egyesületeknél dolgozni, ahol van egyfajta különleges miliő és kifejezetten nagy szurkolói bázisa van az együttesnek".

És azt is, hogy

"Valóban nagy feladat vár rám, én is láttam, ahogyan az együttessel a BL-ben szerepeltek. De úgy gondolom, hogy nagyon sikeres úton van a csapat, megvan a kellő önbizalma, ezért minden adott, hogy együtt is megfeleljünk a kihívásoknak".

Játékosnak is eléggé sikeres volt, 65-ször volt válogatott, kétszer-kétszer volt bajnok a két hagyományos bécsi csapattal, a lilában játszó Austriával és a zöld-fehér Rapiddal. Utóbbival érte el legnagyobb nemzetközi sikerét, amikor bejutottak a KEK döntőjébe.

Edzőként az Austriában kezdte, amit kifejezetten eredményes évek követtek a német Köln csapatával: előbb megnyerte velük a Bundesliga 2-t, majd előbb kényelmesen bentmaradtak (12. hely), ahogy folyamatosan javulva a 9. majd a nemzetközi kupát érő 5. helyre vezesse a kiscsapatot.

A rákövetkező évben rémesen kezdtek, Stögert hamar kirúgták, de ezután mutathatta meg, mit tud produkálni beugróként egy európai elitcsapatnál, kinevezték ugyanis az idényt szintén borzalmasan indító Borussia Dortmund edzőjének. Nyitásnak veretlen maradt a tíz első meccsén, elsőként a történelemben a BVB edzői közül, majd az idény végére felhozta őket a negyedik, BL-t érő helyre. A sikeres beugrás ellenére a következő idényre az azóta szintén lapátra tett Lucien Favre-t tették meg edzőnek, így Stöger élete csúcseredménye után mehetett haza Ausztriába, megint az Austriához.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt