Az UEFA-n múlik, hogy szivárványos stadionban fogadják-e a magyar válogatottat Münchenben

június 21., hétfő 12:00

Hétfőn vezető anyagban foglalkozott a Spiegel azzal, hogy vajon teljesül-e a müncheni városvezetés kérése, és az LMBT-közösség melletti kiállás jeleként szivárványos megvilágítást kaphat-e az Allianz Arena a magyar válogatott elleni szerdai meccs alatt. Ezzel tiltakoznának a múlt héten elfogadott homofób törvény ellen. Dieter Reiter főpolgármester már el is küldte az erről szóló kérvényét az UEFA elnökének.

Fotó: TOBIAS HASE/dpa Picture-Alliance via AFP

A lap a szervezőbizottság köreiből úgy értesült, hogy ennek nem lenne különösebb technikai akadálya, korábban is volt már szivárványos a stadion, gyakorlatilag csak egy kapcsolót kell átállítani. Ugyanakkor mégis arra számítanak, hogy az UEFA nem fogja engedélyezni az akciót, mert nem akarnak politikai konfliktust.

Megemlítik azt is, hogy az UEFA egyik alelnöke éppen Csányi Sándor, aki jóban van Orbán Viktorral. Ugyanakkor a szervezet még nem nyilatkozott a témában. De most azt is számításba vehetik, hogy ha a delta variáns terjedése miatt Londonban nem tudják megtartani a döntőt, akkor Budapest jöhetne szóba helyszínként, ahol engedélyezik, hogy telt házzal menjenek a meccsek.

Legutóbb az UEFA amiatt is vizsgálatot indított, hogy a németek kapusa, Manuel Neuer szivárványos karszalaggal lépett pályára a franciák és a portugálok ellen. Vasárnap állapították meg, hogy ez a sokszínűség jele volt, ezért leállították a vizsgálatot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt