Koronavírus-számok Magyarországon 9/17/2021
Elhunytak + 5 Σ 30 123
Kórházban + 10 Σ 353
Fertőzöttek + 479 Σ 817 159
Tesztek + 15 580 Σ 6 768 975
Oltottak + 4 152 Σ 5 855 039
A legújabb trendek

Nagyon úgy néz ki, hogy mégse teszik át Budapestre az Eb-döntőt

június 22., kedd 11:01

Az UEFA-nak nincsenek arra vonatkozó tervei, hogy elvegyék az Európa-bajnokság elődöntőit és döntőjét az eredetileg tervezett helyszíntől, a londoni Wembley stadiontól, írja a brit PA Media hírügynökség. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Wembley kapacitás-korlátja, illetve a Nagy-Britanniába való beutazás szigorú szabályai miatt az UEFA, ami egy világjárvány közepette is a lehető legtöbb néző előtt szeretné rendezni a meccseket, Budapestre, a Puskás Arénába helyezi át az elődöntőket és a döntőt.

Negyedház a Wembley-ben az angol-skót örökrangadón. Fotó: CARL RECINE/AFP

Magyarországon ugyanis teljes kapacitással működhet a stadion, a beutazóknak pedig nem kell karanténba vonulniuk, ha van oltási igazolványuk, vagy friss PCR-tesztjük.

A PA azonban most úgy értesült, hogy a londoni szervezők és az UEFA között nagyon előrehaladtak a tárgyalások, közel a megállapodás, melynek értelmében a VIP vendégek kivételes szabályok szerint léphetnek majd be az országba.

"Az UEFA, a brit szövetség és a brit hatóságok szorosan együttműködnek annak érdekében, hogy sikeresen megrendezhessék az Euro2020 elődöntőit és döntőjét a Wembley stadionban. Nincsenek tervek a helyszínváltoztatásról" - írta legfrissebb közleményében az Európai Futballszövetség.

A hírügynökségnek névtelenül nyilatkozó brit kormányzati források is "pozitívként" értékelték az egyeztetéseket, bár jelezték, hogy bizonyos korlátozások azért megmaradnak. Barran bárónő, a brit kulturális miniszter úgy jellemezte a kompromisszumot, hogy a VIP vendégeknek is karanténba kell majd vonulniuk érkezésük után, ám azt a hivatalos események idejére elhagyhatják. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt