Nem hozza az UEFA az Eb-döntőt Budapestre

2021 június 22., kedd 14:05

Nem kerül át Budapestre, hanem marad a Wembley-ben az Európa-bajnokság két elődöntője és döntője, miután a brit kormány vállalta, hogy sokkal több nézőt engednek be a végjátékban a meccsekre.

Eddig csak negyedház lehetett a Wembley-ben ( 22 500 néző), amivel nem volt elégedett az UEFA, és B-tervként előjött, hogy Budapestre hozzák át az utolsó három meccset. Nálunk ugyanis egyedüli helyszínként nincs nézőszám-korlátozás.

A brit kormány úgy döntött, hogy több nézőt engednek majd be az elődöntőkre és a döntőkre, 75 százalékban lehet majd feltölteni a Wembley-t, ami 60 ezer nézőt jelent. Nem volt egyszerű döntés, mert a delta variáns miatt emelkedik az új fertőzöttek száma Nagy-Britanniában.

Korábban gond volt azzal is, hogy a külföldi nézőknek kötelező karanténba kellene vonulniuk, ez különösen a VIP-vendégek miatt aggasztotta az UEFA-t. Erre is találtak alighanem megoldást, különleges belépési lehetőséget nyújtva majd a meccsre érkezőknek. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt