105 millió forinton osztoznak az Eb-n remeklő magyar játékosok

foci-eb
2021 június 27., 11:45
9-es mezben a válogatott volt kapitánya, Szalai Ádám
photo_camera A magyar csapat Szalai Ádám fejesgólját ünnepli a németek ellen Fotó: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/dpa Picture-Alliance via AFP

Az igazán nagy pénzt azzal szakította az MLSZ (és így a játékosok is), hogy kijutott a csapat a 2020-2021-es Európa-bajnokságra: ezért korábban az UEFA már 9,25 millió eurót utalt át a magyar szövetség számlájára.

De a tornán való helytállásért is jár díjazás, még ha ebben nem is veszik figyelembe azt, hogy a magyar csapat egy különlegesen nehéz csoportban kellett hogy helytálljon.

Összesen a két döntetlen után 1 millió eurót kap az MLSZ az európai szövetségtől. Ha sikerült volna a csodaszámba menő továbbjutás, az további 1,5 millió eurót jelenthetett volna.

„A válogatott játékosai, stábtagjai minden esetben az elért eredmény alapján részesülnek bónuszban. A bónusz kifizetése az UEFA-tól az MLSZ-nek átutalt díjazásból történik. A jelenlegi gyakorlat szerint az elért eredményért kapott összeg harminc százaléka a játékosoké, tizenöt százaléka a szakmai stábé. Az összeg tartalmazza az adókat és járulékokat is” – írta a Nemzeti Sport kérdésére Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

Ez alapján mintegy 300 ezer eurót - mintegy 105 millió forintot - oszt szét a szövetség az Eb-n a keretbe behívott 26 játékos között. A szakmai stáb tagjai 150 ezer eurót kapnak együttesen.

2016-ban, amikor a magyarok egy győzelmet arattak a csoportjukban két döntetlen mellett, az MLSZ összesen 3,5 millió eurót keresett a tornával, így a játékosok is magasabb prémiumot kaphattak.

Az UEFA egyébként soha nem osztott ki annyi pénzt a csapatok közt, mint amennyit ezen a tornán. Az idei Eb összdíjazása mintegy 331 millió euró. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.