Kínos felcsúti vereség Európában

európa konferencia liga
2021 július 22., 18:06

Végtelenül sima meccsen, 3-0-ra kikapott Lettországban a Riga Futball Iskolától a felcsúti Puskás Akadémia.

Pedig nagy reményekkel lépett pályára az anyagilag és helyezésben is a magyar bajnokság második legjobb csapatára felgyúrt Felcsút az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörében. (Ez az új, harmadik számú európai kupa.)

A Puskás-jogdíjakkal (az egyebek között magyar futballnagykövet) Szöllősi György vezetésével bizniszelő Puskas.com például így készült a meccsre:

link Forrás

Ehhez képest a 25. percben már 3-0 volt a letteknek. Nagy meglepetés senkit sem érhetett. Az előző körben a feröeri KI ellen csak hosszabbításban továbbjutó Rigas FS-ről azt még a felcsútiak honlapja is megjegyezte előzetesen, hogy elsősorban a levegőben erősek. Ehhez képest szereztek egy fejesgólt a 8., majd a 18. percben. A harmadikat 11-esből lőtték, miután egy szöglet utáni beívelésnél Spandler lerántotta a fejelni készülő egyik lettet.

3-0 után a lettek annyira már nem erőltették meg magukat, a Felcsút meg képtelen volt legalább szépíteni. Visszavágó jövő héten, Felcsúton.

Ennek a kupának a selejtezőjének az első körében búcsúzott a szintén pénzben fürdetett Fehérvár, az örmény Ararát búcsúztatta. A Fradi ugyanakkor a BL-selejtezők második körének az első meccsén 2-0-ra győzött a Vilnius ellen.

Rigas-Puskás Akadémia 3-0

FK Rigas FS: Cerniauskas – Savalnieks, Jagodinskis, Lipuscek, Sorokins – Simkovic (Micevszki, 78.), Strumia, Sarics – Freisenbichler (Kouadio, 64.), Lemajics, Deocleciano (Rakels, 78.)
Puskás Akadémia:Tóth B. – Nagy Zs (Puljic 54.)., Stronati, Joao Nunes, Spandler – Slagveer, Van Nieff – Komáromi (Baluta, 46.), Plsek, Kiss T. (Deutsch, 46.) – Corbu.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.