Harry Kane nem jelent meg a Tottenham első edzésén

augusztus 2., hétfő 11:44

Harry Kane, az angol válogatott kapitánya, a Tottenham szupersztárja, a világ egyik legjobb csatára hétfőn nem jelent meg a klub edzőközpontjában, bár véget ért a szabadsága és ma Covid-tesztelték volna, hogy kedden már ténylegesen edzhessen.

Az ilyen ügyekben tipikus jól értesült Fabrizio Romano fociújságíró szerint a dolog szándékos, nem valami tesztelés körüli kavarásról van szó, hanem arról, hogy Kane tudatosan nem jelent meg az edzőközpontban. Azért, hogy így kényszerítse ki az eladását.

Az ilyen zsarolás a kortárs fociban nem kivétel, hanem maga a rendes gyakorlat, Kane esetében csak azért nem volt mindenki egészen biztos ebben a végkifejletben, mert az angol csatár imidzse annyira jófiús.

De legyen bármennyire málészáj, Kane-nek nem nagyon van más eszköze, ha annyira lépni akar. 2018-ban ugyanis igen ritka hosszúságú, hatéves szerződést írt alá, amiből még hátravan 3 év. Vagyis a klubja nem küzd a “ha idén nem teszem pénzzé, jövőre már semmit sem kapok érte”-problémával. Kane problémája viszont az, hogy amikor elkötelezte magát, lényegében a karrierje végéig, még egy olyan klub ikonja volt, amelyikről legalább el lehetett hinni, hogy a bajnoki címre és a BL-serlegre hajt. Ha különösebb esélye nincs is ezekre. Mauricio Pochettino kirúgása, majd a katasztrofálisan kapkodó tavalyi idény óta a legfanatikusabb Spurs-szurkoló sem hinne el ilyesmit, nemhogy egy játékos. Kane közben generációja legjobb középcsatára, aki érthető módon szeretne nyerni valamit egyszer az életben, de minimum szeretne valós versenyben lenni egy komolyabb trófeáért.

Ha mindez nem lenne elég, ezt a szinte képtelen meccset azzal a Daniel Levy klubelnökkel kell lejátszania, akit a PL legkeményebb tárgyalói között tartanak számon, és aki érthető módon nem akarja áron alul adni a klubja legnagyobb aranytartalékát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt