Az angol topligás fociklubok nem engedik el a játékosaikat a járványügyi tiltólistán szereplő országokba

augusztus 25., szerda 5:13

A Premier League klubjai "vonakodva, de egyhangúlag" úgy döntöttek, hogy a nemzetközi szövetség előírásaival szembemenve nem engedik el a külföldi játékosaikat azokra a válogatott meccsekre, amiket az Egyesült Királyság által járványveszélyesnek minősített (vörös listás) országokban tartanak.

A döntésnek megfelelően a Liverpoolban játszó egyiptomi Mohamed Salah nem léphet pályára Kairóban Angola ellen a jövő heti vb-selejtezőn, de az ugyancsak liverpoolos brazil válogatott Alisson, Fabinho és Firmino se játszhat Chile, Argentina és Peru ellen. Ugyanez vonatkozik a Manchester City játékosaira, Edersonra és Gabriel Jesusra. A szeptemberi selejtezőkörben 60 játékost érint a PL korlátozása.

A vörös listás országokból visszatérőkre tíznapos karantén vár, ami alól a focisták sem mentesülnének. Emiatt nem játszhatnának a klubjaikban, és a kényszerszünet az edzéstervüknek is ártana. A Premier League igazgatója szerint a liga mindig támogatta a játékosok válogatott szereplését, de a jelenlegi feltételek mellett azt teljesen ésszerűtlennek nevezte.

A PL döntése komoly konfliktust vetít előre a világbajnokságot szervező nemzetközi futballszövetséggel, a FIFA-val, ezért az angol topliga szervezete a közleményük szerint továbbra is a kompromisszumos megoldásban érdekelt. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt