Továbbra sem számít Dzsudzsákra a válogatott szövetségi kapitánya

válogatott
2021 augusztus 25., 10:48

Nem nagyon változtatott korábbi, az Eb-t is megjárt keretén a három szeptemberi világbajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

Visszatért az Eb-t sérülése miatt kihagyó, múlt pénteken a Bundesligában két gólt szerző Szoboszlai Dominik. Először kapott meghívót a Slask Wroclawban játszó Tamás Márk, és bemutatkozhat a válogatottban a Sporting Kansas Cityben nagy formában játszó Sallói Dániel.

Nem kapott meghívót ugyanakkor Dzsudzsák Balázs. Így elég egyértelmű, hogy

Marco Rossi eddig sem azért mellőzte a válogatott egykori kapitányát, a már 34 éves Dzsudzsákot, mert tavaly az NB II-ben játszott. Dzsudzsák ugyanis közben feljutott a Debrecennel az NBI-be, de a szövetségi kapitány így sem hívta meg a keretbe.

Rossi gratulált a Fradinak a nemzetközi szerepléséhez, de megjegyezte azt is, hogy a dolgát nehezíti, hogy a Young Boys elleni keddi BL-rájátszásban a Fradiban a kapus Dibuszon kívül nem volt magyar játékos. (A Fradiból a két kapust, Dibusz Dénest és Bogdán Ádámot valamint Bokta Endrét hívta be a keretbe Rossi.)

A kapitány sajnálja azt is, hogy nincs több magyar klub valamelyik torna csoportkörében.

Marco Rossi megkérte a szurkolókat, hogy a világbajnoki selejtezőkön ne cigányozzanak és ne buzizzanak, mert az ismét büntetéssel járhat. (Az Eb-n a szurkolók miatt kiszabott 2+1 zártkapus meccses büntetést nem a világbajnoki selejtezőkön, hanem majd a Nemzetek Ligája meccseken kell letölteni.)

A keret:

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők: Bolla Bendegúz(Grasshoppers), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Fehérvár), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Hajduk Split), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce), Tamás Márk (Slask Wroclaw)

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Loic Nego (Fehérvár), Schäfer András (DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

Támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

A szeptemberi meccsek:

  • szeptember 2., csütörtök, 20:45: Magyarország-Anglia
  • szeptember 5., vasárnap, 18:00: Albánia-Magyarország
  • szeptember 8., szerda, 20:45: Magyarország-Andorra

Eddig három meccset játszottunk a selejtezőben, a lengyelekkel 3-3-as döntetlent itthon, idegenben vertük San Marinót 3-0-ra, és szintén idegenben Andorrát 4-1-re.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.