Ronaldo nemierőszak-perének egyik bírája az ügy ejtését javasolja

portugália
2021 október 08., 12:26

A Cristiano Ronaldo ellen indított polgári kártérítési per egyik bírája azt javasolja az ítéletet meghozó kollégájának, hogy ejtse az ügyet.

A focista ellen 2019-ben tett feljelentést a mostani felperes, egy amerikai nő, azt állítva, hogy Ronaldo még 2009-ban Las Vegasban megerőszakolta őt. A nyomozás után az ügyészség azonban végül nem emelt vádat, mondván, nem tudnák minden kétséget kizáróan bizonyítani a bűnösségét.

A nő ezek után döntött a kártérítési per elindítása mellett.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a sztárfocista azon bukhat el, hogy a Football Leaks nevű szivárogtatóoldalon közzétették az ügyvédeivel történt levelezését, amiben részletesen beszélt arról az estéről, elismerve például, hogy azután is folytatta a szexet, hogy a nő nemet mondott. (Ronaldo azt sosem tagadta, hogy lefeküdtek egymással.)

A mostani polgári ügyet felülvizsgáló bíró kimondta, hogy ebben az esetben sem szabadott volna felhasználni a Football Leaksről származó információkat.

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.