Szoboszlai vezérletével verte a Manchester Cityt a Leipzig

bajnokok ligája
2021 december 07., 20:39

Győzött utolsó Bajnokok Ligája-csoportmeccsén a Manchester City ellen és így az Európa Ligában folytathatja nemzetközi kupaszereplését az RB Leipzig.

A német csapat Willi Orbán távollétében ezúttal csak két magyarral állt fel, de így is győzni tudott az angol sztárcsapat ellen, ami akkor is nagy fegyvertény, ha a City számára már semmi tétje nem volt a meccsnek, mert már korábban bebiztosították csoportelsőségüket és továbbjutásukat.

A hazai csapat épp edzőváltáson van túl: Jesse Marschnak vasárnap megköszönték a munkáját, helyette ideiglenesen Achim Beierlorzer vezeti a csapatot.

Szoboszlai Dominik főszereplője volt a meccsnek. A 24. percben Konrad Laimer passzából lőtt nagyon szép gólt, és később is jól játszott.

link Forrás

A 71. percben André Silva volt eredményes Emil Forsberg passzából, ezzel már 2-0 volt a hazaiaknak. Négy perccel később Oleg Zincsenkó passzából Rijad Mahrez szépített, de az angoloknak már nem sok esélyük maradt az egyenlítésre azok után, hogy a 82. percben Kyle Walkert kiállították.

A csoport másik meccsén a Paris SG Lionel Messi és Kylian Mbappé két góljával hazai pályán 4-1-re legyőzte az FC Bruges-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.