Mesterhatost lőtt Haaland leendő manchesteri csatártársa a dél-amerikai BL-ben

argentína
2022 május 26., 09:22

Nehéz elképzelni, hogy milyen eredményes lehet a következő idényben az utóbbi öt angol bajnokságból négyet igazi csatárok nélkül is megnyerő Manchester City, miután leigazolta Erling Haalandot. De nemcsak őt! Sokkal kevesebb figyelmet kapott, de a PL-győztes idén január 31-én megszerezte az argentin River Plate 22 éves csatárát, Julian Alvarezt is. A szupertehetséges támadót az idény végégig ugyanakkor Buenos Airesben hagyták tovább játszani.

És Alvarez tegnap bemutatta, miért vette meg a City. A dél-amerikai BL-nek megfelelő Libertadores Kupa csoportkörében ugyanis hat gólt lőtt a perui Allianza Lima elleni meccsen. Nem is akármilyeneket. Olyan volt az egész, mintha Alvarez be akarta volna mutatni, hogy hányféleképpen tud penge gólt lőni. Volt itt, sorrendben

  • jó ütemű kilépés utáni pontos belsőzés
  • berobbanva, a földön csúszva bepattintott beadás
  • 20 méternél távolabbról eleresztett pontos, távoli lövés
  • a tüttyögő kapustól szemfülesen ellopott labda
  • futtából, kisodródott pozícióból elengedett pontos emelés
  • az ellenfél teljes középső védelmét megszívató lendületes miniszóló utáni lövés


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.