A házigazda skót szurkolók is énekelték az ukrán himnuszt a világbajnoki pótselejtezőn

ukrajna
2022 június 01., 20:42

Először lépett pályára az orosz invázió óta tétmeccsen az ukrán válogatott. A háború miatt elhalasztott világbajnoki pótselejtezőt Skóciában tartották, de a meccs előtt a házigazdák tábora, a Tartan Army is csatlakozott szolidaritásból az ukrán himnuszhoz. A BBC beszámolója szerint az ukrán himnusz fonetikus változatát tartalmazó szórólapok segítettek nekik ebben.

link Forrás

A meccset a vendég ukránok kezdték jobban, a 49. percben már 2-0-ra vezettek, a skótok a 79. percben szépítettek, de egyenlítés helyett az ukránok az utolsó utáni pillanatban rúgtak még egy harmadikat (1-3).

A pótselejtező második körében az ukránok vasárnap Cardiffban Wales ellen lépnek pályára, ott harcolhatják ki végleg a világbajnoki részvételt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.