Leribancozta, lábtöréssel fenyegette Haalandot a svéd védő, nem volt jó ötlet

válogatott
2022 június 06., 13:32
Erling Haaland második gólját ünnepli Stockholmban a svéd-norvég Nemzetek Ligája-összecsapás második felidőjében
photo_camera Erling Haaland második gólját ünnepli Stockholmban a svéd-norvég Nemzetek Ligája-összecsapás második felidőjében Fotó: CHRISTINE OLSSON/AFP

Norvégia 2-1-re legyőzte Svédországot Stockholmban a Nemzetek Ligája második csoportkörében, és két győzelmével vezeti is a csoportot, amiben Szerbia és Szlovénia kapott még helyet.

Ez még aligha volna hírértékű, de a szombati mérkőzésen történt egy jelenet, ami már annál inkább. 0-1-es állásnál, a második félidő derekán a svédek hátvédje, Alexander Milošević piszkálni kezdte a norvég világsztár Erling Haalandot a félpálya magasságában.

Haaland a meccs után azt mondta, hogy Milošević ribancnak nevezte őt, és megkérdezte, mit szólna hozzá, ha eltörné a lábát.

Nem világos mi bosszantotta fel a svéd hátvédet, bár első beszólása feltehetően arra utalt, hogy a Manchester City által frissen szerződtetett norvég játékos jövőre az egész Premier League legjobban kereső játékosa lehet.

Mindenesetre Haaland azzal válaszolt, hogy egy perccel később - a meccs 69. perceében – beverte második gólját is, és nem titkolta el Milošević előtt sem, hogy elégtételt érzett – első dolga volt odaszólni a nagyszájú bekknek:

link Forrás

Meccs után Haaland árulta el, hogy mit mondott neki Milošević, bár a hátvéd tagadta, hogy ez elhangzott volna, amit azzal igyekezett aláhúzni, hogy nem beszél norvég nyelven, és a csatár se svédül. Különben is: „Ami a pályán hangzik el, az ott is marad”. Azt viszont nem árulta el, hogy ha tényleg nem fenyegetőzött, akkor mit mondott Haalandnak.

Leo Skiri Ostigard, Haaland csapattársa ezzel szemben azt mondta, a legnagyobb hülyeség, amit a norvég csatárral szemben el lehet követni, ha az ember felpiszkálja provokációkkal. Annak általában ez a vége. (goal.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.