Leribancozta, lábtöréssel fenyegette Haalandot a svéd védő, nem volt jó ötlet

június 6., hétfő 13:32
Erling Haaland második gólját ünnepli Stockholmban a svéd-norvég Nemzetek Ligája-összecsapás második felidőjében Fotó: CHRISTINE OLSSON/AFP

Norvégia 2-1-re legyőzte Svédországot Stockholmban a Nemzetek Ligája második csoportkörében, és két győzelmével vezeti is a csoportot, amiben Szerbia és Szlovénia kapott még helyet.

Ez még aligha volna hírértékű, de a szombati mérkőzésen történt egy jelenet, ami már annál inkább. 0-1-es állásnál, a második félidő derekán a svédek hátvédje, Alexander Milošević piszkálni kezdte a norvég világsztár Erling Haalandot a félpálya magasságában.

Haaland a meccs után azt mondta, hogy Milošević ribancnak nevezte őt, és megkérdezte, mit szólna hozzá, ha eltörné a lábát.

Nem világos mi bosszantotta fel a svéd hátvédet, bár első beszólása feltehetően arra utalt, hogy a Manchester City által frissen szerződtetett norvég játékos jövőre az egész Premier League legjobban kereső játékosa lehet.

Mindenesetre Haaland azzal válaszolt, hogy egy perccel később - a meccs 69. perceében – beverte második gólját is, és nem titkolta el Milošević előtt sem, hogy elégtételt érzett – első dolga volt odaszólni a nagyszájú bekknek:

Meccs után Haaland árulta el, hogy mit mondott neki Milošević, bár a hátvéd tagadta, hogy ez elhangzott volna, amit azzal igyekezett aláhúzni, hogy nem beszél norvég nyelven, és a csatár se svédül. Különben is: „Ami a pályán hangzik el, az ott is marad”. Azt viszont nem árulta el, hogy ha tényleg nem fenyegetőzött, akkor mit mondott Haalandnak.

Leo Skiri Ostigard, Haaland csapattársa ezzel szemben azt mondta, a legnagyobb hülyeség, amit a norvég csatárral szemben el lehet követni, ha az ember felpiszkálja provokációkkal. Annak általában ez a vége. (goal.com)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt