A Fradi a visszavágón 4-1-re legyőzte a Slovant, ezzel továbbjutott

2022 július 27., 21:19

A Ferencváros labdarúgócsapata 4-1-re győzött a Slovan Bratislava vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának visszavágóján, így – az otthoni 1-2-s vereséget beleszámolva – 5-3-as összesítéssel továbbjutott.

A Ferencváros játékosai ünnepelnek, miután 4-1-re győztek a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Slovan Bratislava – Ferencváros visszavágó mérkőzésen Pozsonyban 2022. július 27-én.
photo_camera A Ferencváros játékosai ünnepelnek, miután 4-1-re győztek a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Slovan Bratislava – Ferencváros visszavágó mérkőzésen Pozsonyban 2022. július 27-én. Fotó: Martin Baumann/MTI/MTVA

Az FTC az elefántcsontparti Franck Boli találatával a 20. percben vezetést szerzett, majd a norvég Kristoffer Zachariassen fejesével már összesítésben is előnyben voltak. A második félidőben az argentin születésű szlovák válogatott, Vernon De Marco ugyan szépített, de a Ferencvárosé lett az utolsó szó: a párharcot eldöntő gólt a mali támadó, Adama Traore lőtte estében a 89. percben, majd Aissa Laidouni szerezte a negyedik gólt a ráadásban.

A magyar bajnok a továbbjutásával már mindenképpen csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában. A BL-selejtező harmadik körében az azeri Qarabag vár rá.

Orbán Viktor a meccs után azt írta ki: „A sas leszállt Pozsonyban! Szép volt, fiúk!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.