A Fradi megverte idegenben a Monacót az Európa-ligában

2022 szeptember 15., 18:38

Az Európa-liga csoportkörének második meccsén a Ferencváros a francia bajnokságban tavaly a harmadik helyen végző Monacóhoz utazott. Az első félidőben a magyar bajnok jobban játszott az ellenfelénél, gólt is szerzett a Fradi, de hosszas videózás után úgy ítélték meg, hogy Tokmac lesen kapta a labdát.

A második félidőben jóval aktívabb lett a Monaco, időnként teljesen beszorult a Fradi, de a 80. percben egy kontra végén Vécsei Bálint egy megpattanó lövéssel megszerezte a vezetését. Nyomott a végén a Monaco, de lepergett a vége, 1-0-ra nyert a Fradi.

Ezzel a Fradi két meccs után hat ponttal áll, és vezeti a csoportot. A másik meccsen a Fradi által múlt héten legyőzött török bajnok, a Trabzonspor megverte 2-1-re a Crvena Zvezdát.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A gólszerző Vécsei a meccs után azt mondta, hogy végig kontroll alatt tartották a meccset, stabil védekezésből megvoltak a kontrák. Arra a kérdésre, hogy most már csalódást jelentene-e, ha nem jutnának tovább a csoportból, Vécsei igennel válaszolt, szerinte bebizonyították, hogy fel tudják venni a versenyt komoly csapatokkal is.

A Ferencváros a harmadik fordulóban, október 6-án a szerb bajnok Crvena zvezda ellen játszik Belgrádban.

Európa-liga, H csoport, 2. forduló:
AS Monaco (francia)-Ferencváros 0-1 (0-0)
Monte-Carlo, II. Lajos Stadion, v.: Espen Eskas (norvég)
gólszerző: Vécsei (80.)

sárga lap: Embolo (77.), illeve Besic (69.), Traoré (93.)

AS Monaco: Nübel - Disasi, Sarr (Boadu, 81.), Badiashile - Vanderson (Ruben Aguilar, a szünetben), Fofana, Camara, Golovin (Jakobs, 73.), Caio Henrique - Diatta (Akliouch, a szünetben), Ben Yedder (Embolo, 65.)

Ferencváros: Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka - Besic (Vécsei, 69.), Laidouni - Nguen (Gojak, 63.) - Zachariassen (Esiti, 90.), Traoré, R. Mmaee (Boli, 64.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.