A világbajnok franciák négyet vágtak az ausztráloknak, olyan csapatra emlékeztettek, amely meg szeretné védeni a címét

Az ausztrálok gyorsan ráhozták a frászt a franciákra, elszaladtak a 9. percben, Goodwin kíméletlenül beverte, 0-1, ráadásul megsérült Lucas Hernandez, máris cserélnie kellett Didier Dechamps-nak. A következő negyed óra jórészt tanácstalankodással telt a címvédő részéről, mígnem egy szöglet után hiába fejelte ki a sárga védelem a labdát, ellenfélhez ment, az újabb beadás után az egyedül hagyott Rabiot védhetetlen fejest küldött Ryan kapujába, 1-1 a 27. percben.

Nem kellett sokat várni a fordításra, az ausztrálok eladták a labdát, MBappé gyönyörűen tette vissza sarokkal Rabiot-nak, már ő is befejezhette volna, inkább az üresen érkező Giroud elé tette, akinek csak a kapuba kellett passzolnia, 2-1 a 32. percben. A folytatásban egyre-másra dolgozta ki az újabb helyzeteket Dechamps látványos előrejátékot mutatüó csapata, mind kimaradt. Hogy az ausztrálok nincsenek még megverve, azt egy kapufás fejes jelezte Irvine-tól a túloldalon, már a ráadásban.

photo_camera Fotó: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

A második félidő első felében sokáig nem történt semmi, mígnem a 67. percben Griezmann lövése után a gólvonalról kellett menteniük az ausztráloknak, majd nem sokkal később Dembele beadását befejelte MBappé, 3-1. Egykettőre jött a negyedik is, MBappé ívelt, Giroud fejelt, ez volt a csatár 51. gólja a válogatottban, amivel beállította Thierry Henry csúcsát.

A meccs maradéka egyre szelídebb mederben csordogált – bár a legvégén még kimaradt két ziccer –, a franciák 4-1-re győztek, elsők a csoportjukban, de lesznek nehezebb meccseik is.

D csoport
Franciaország
4
-
1
Ausztrália
Vége
Ausztrália
Szövetségi kapitány
4-1-4-1
Graham Arnold
Franciaország
Szövetségi kapitány
4-2-3-1
Didier Deschamps

Aki szeretné hírlevélben megkapni foci-vb-s napi összefoglalóinkat reggelente – az első itt olvasható –, a vonatkozó listára itt tud feliratkozni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt